“Στον Ανοιχτό Δρόμο”: Μια κοπέλα εκπληρώνει την τελευταία επιθυμία του πατέρα της

“Στον Ανοιχτό Δρόμο”: Μια κοπέλα εκπληρώνει την τελευταία επιθυμία του πατέρα της

Η νέα ταινία της Μαρίν Ματίας "Στον Ανοιχτό Δρόμο" ("Runner") κυκλοφορεί από την πετυχημένη εταιρεία παραγωγής Heretic και θα προβληθεί για δύο μέρες (Δευτέρα 6 και Τρίτη 7/2) στον κινηματογράφο Άστορ στην Αθήνα.

Η Χας είναι μια 18χρονη κοπέλα που μεγάλωσε με τον πατέρα της στην αγροτική περιοχή των μεσοδυτικών πολιτειών. Όταν ο πατέρας της πεθαίνει ξαφνικά, η Χας καλείται να πραγματοποιήσει την επιθυμία του να θαφτεί στην πόλη όπου γεννήθηκε.

Εκεί, γνωρίζει τον Γουίλ, ένα μοναχικό νεαρό άνδρα με καλλιτεχνική ψυχή που εργάζεται στην περιοχή για να στηρίξει την οικογένειά του. Μεταξύ τους θα γεννηθεί μια φιλία που δοκιμάζει τις αντιλήψεις τους για την αγάπη και την απώλεια.

Καδράροντας επιδέξια την απεραντοσύνη του αμερικανικού τοπίου και συνδυάζοντας τον ρεαλισμό των μύχιων συναισθημάτων και την κινηματογραφική ποίηση, η ταινία αποτυπώνει έναν σπάνιο και βαθύ δεσμό μεταξύ δύο νέων ανθρώπων που ξεκινούν παράλληλα τα βήματά τους προς την ενηλικίωση.

Δείτε το trailer της ταινίας εδώ:

To ντεμπούτο της Μαρίν Ματίας, “Στον Ανοιχτό Δρόμο” (“Runner”), με συμμετοχές σε φεστιβάλ σαν το Σαν Σεμπαστιάν, το Τορόντο και τη Θεσσαλονίκη, θυμίζει κάτι από την ποιητικότητα του Τέρενς Μάλικ και τον τρόπο που αποτυπώνει το αμερικάνικο τοπίο η Κέλι Ράιχαρντ (“First Cow”). Ένα φιλμ ποιητικό, χτισμένο πάνω σε επαναλήψεις και σε μοτίβα που έτσι κι αλλιώς καθορίζουν κάθε μας διαδρομή στη ζωή– πόσο μάλλον μια διαδρομή τόσο καθοριστική για την ενηλικίωση.

«Στην ομιχλώδη πραγματικότητα της εφηβείας, βυθισμένη σε έναν κόσμο που διαλύεται, ήθελα να μιλήσω για την παιδική αγάπη, τη μετάδοση της βίας, τον ίλιγγο της σεξουαλικής ανακάλυψης», εξηγεί η σκηνοθέτης. «Προσπαθώντας να κατανοήσω τι κάνει τα σύνορα μεταξύ μίσους και αγάπης τόσο πορώδη».

"Στον Ανοιχτό Δρόμο" (“Runner”), η νέα ταινία της Μαρίν Ματίας

Η ταινία κυκλοφορεί από την πετυχημένη εταιρεία παραγωγής Heretic (σε συνεργασία με τη Weird Wave), που έχει στο παλμαρέ της πρόσφατους τίτλους όπως το “Τρίγωνο της Θλίψης”, τα “Μαγνητικά Πεδία”, το “Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό”, αλλά και το επερχόμενο “Inside” του Βασίλη Κατσούπη με πρωταγωνιστή τον Γουίλεμ Νταφόε, που θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα σε λίγες μέρες στο φεστιβάλ Βερολίνου.

Το “Στον Ανοιχτό Δρόμο” θα προβληθεί για δύο μέρες στον κινηματογράφο Άστορ, Δευτέρα 6/2 και Τρίτη 7/2 στις 17.45, τις 19.00 και τις 20.30.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα