Τέλος η βότκα Absolut στη Ρωσία

Τέλος η βότκα Absolut στη Ρωσία
Βότκα Absolut Getty Images/ISTOCK

Η Absolut Company είχε σταματήσει την εξαγωγή στη Ρωσία πέρυσι, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Ωστόσο, ξεκίνησε να προμηθεύει ξανά τη χώρα με τη βότκα, προκαλώντας οργή και επικρίσεις.

Η βότκα Absolut, που ανήκει στον γαλλικό όμιλο Pernod Ricard, διακόπτει τις εξαγωγές προς τη Ρωσία, αφού είχε προχωρήσει διακριτικά στην επανάληψή τους προκαλώντας κίνημα μποϊκοτάζ του προϊόντος και τις επικρίσεις του πρωθυπουργού της Σουηδίας.

Την περασμένη εβδομάδα, πολλά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Absolut «προμήθευε προϊόντα σε ποσότητα που μπορεί να υποστηρίξει τους τοπικούς υπαλλήλους και να δώσει στις τοπικές οντότητες οικονομική βιωσιμότητα». Τα δημοσιεύματα προκάλεσαν κριτική στη Σουηδία, όπου παρασκευάζεται η βότκα.

Η Absolut Company, που παράγει μία από τις πιο δημοφιλείς βότκες στον κόσμο, «αποφάσισε να διακόψει τις εξαγωγές προς την Ρωσία», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, που επικαλείται την ανάγκη προστασίας των εργαζομένων και των συνεργατών της «απέναντι στις πάσης φύσεως μαζικές επικρίσεις». Ο όμιλος Pernod Ricard ανακοίνωσε ότι αναστέλλει εξ ολοκλήρου τις εξαγωγές της βότκας Absolut στη Ρωσία.

Όπως πολλές δυτικές εταιρείες καταναλωτικών αγαθών, η Pernod Ricard ως επί το πλείστον σταμάτησε να πουλά προϊόντα στη Ρωσία πέρυσι, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα