Η χρήση κινητού που φόρτιζε στο μπάνιο στοίχισε τη ζωή 16χρονης στην Ιταλία

Η χρήση κινητού που φόρτιζε στο μπάνιο στοίχισε τη ζωή 16χρονης στην Ιταλία
Η 16χρονη Μαρία Αντονιέτα Κουτίλο. Facebook

Η Μαρία Αντονιέτα Κουτίλο ήταν σε βιντεοκλήση με φίλη της, ενώ έκανε μπάνιο, όταν το τηλέφωνο γλίστρησε στο νερό και στοίχισε τη ζωή της. Τι συνιστούν οι ειδικοί.

Mια 16χρονη από το Μοντεφαλτσόνε της Ιταλίας, πέθανε από ηλεκτροπληξία, ενώ απολάμβανε το μπάνιο της. Είχε στο χέρι της το κινητό της τηλέφωνο, καθώς είχε κάνει βιντεοκλήση με μια φίλη της.

Πηγές ανέφεραν ότι η Μαρία Αντονιέτα Κουτίλο είχε συνδέσει τη συσκευή με την πρίζα, για να φορτίζει ενώ μιλούσε μέσα από την μπανιέρα.

Αυτός ο συνδυασμός στοίχισε τη ζωή της.

Όταν χάθηκε το σήμα, η κοπέλα που ήταν στην άλλη άκρη της γραμμής ανησύχησε και ειδοποίησε την αστυνομία. Όταν ασθενοφόρο έφτασε στο σπίτι της 16χρονης, διαπιστώθηκε ο θάνατος της από βραχυκύκλωμα του κινητού.

Δεν είναι το πρώτο θύμα ηλεκτροπληξίας από την πτώση smartphone που φορτίζει, στην μπανιέρα.

Το Μάρτιο του 2017 πέθανε κατ’ αυτόν τον τρόπο ένας 32χρονος Βρετανός, όταν ενώ έκανε μπάνιο είχε αφήσει το τηλέφωνο που ήταν συνδεδεμένο με πρίζα, στο στήθος του. Μόλις η συσκευή ακούμπησε στο νερό έπαθε εγκαύματα στο στήθος, το χέρι και την παλάμη, πριν καταλήξει.

Το 2019 ένα 13χρονο κορίτσι από το Άμστερνταμ έπαθε ηλεκτροπληξία, κατά την πτώση του smartphone στην μπανιέρα, ενώ και πάλι ήταν στην φόρτιση.

Η μητέρα της επενέβη άμεσα, όταν άκουσε τα ουρλιαχτά της έφηβης, την απομάκρυνε αναίσθητη από το νερό και κάλεσε τις πρώτες βοήθειες που την επανέφεραν. Έπαθε αμνησία, ως συνέπεια του συμβάντος.

Ένα χρόνο αργότερα (2020), απεβίωσε μια μαθήτρια λυκείου στη Γαλλία, όταν πήγε για μπάνιο παρέα με το τηλέφωνο της, το οποίο και πάλι φορτιζόταν. Η συσκευή έπεσε στο στήθος της πριν καταλήξει στο νερό της μπανιέρας και επέλθει το μοιραίο.

Δεν πιάνουμε τα κινητά με βρεγμένα χέρια

Όταν ένα κινητό τηλέφωνο πέσει ή πέσει στο νερό, μπορεί να δημιουργήσει μια επικίνδυνη κατάσταση εάν το νερό έρθει σε επαφή με οποιαδήποτε ηλεκτρική πρίζα ή συσκευή.

Το νερό είναι καλός αγωγός του ηλεκτρισμού, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να επιτρέψει στον ηλεκτρισμό να ρέει μέσα του.

Όταν ένα τηλέφωνο πέσει στο νερό, το νερό μπορεί να βραχυκυκλώσει τα ηλεκτρικά εξαρτήματα του τηλεφώνου, προκαλώντας την απελευθέρωση μεγάλης ποσότητας ηλεκτρικού ρεύματος από την μπαταρία.

Εάν ένα άτομο βρίσκεται στο νερό την ίδια στιγμή, το ηλεκτρικό ρεύμα μπορεί να περάσει από το σώμα του, προκαλώντας ηλεκτροπληξία.

Επιπλέον, εάν το τηλέφωνο είναι συνδεδεμένο και φορτίζεται τη στιγμή που πέφτει στο νερό, αυτό μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση και να αυξήσει τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας.

Όπως έχουν τονίσει καθ’ ύλην αρμόδιοι, όταν η τάση είναι χαμηλή (από 5V έως 20V) το πιθανότερο είναι πως δεν θα νιώσουμε τίποτα, στην περίπτωση που η συσκευή έλθει σε επαφή με το νερό.

Προφανώς και πρόκειται για επικίνδυνη συνθήκη που καλό είναι να μη ζήσουμε.

Συνιστάται να μην χρησιμοποιούμε ποτέ ηλεκτρικές συσκευές στο μπάνιο ή οπουδήποτε αλλού μπορεί να έρθουν κατά λάθος σε επαφή με το νερό.

Εάν τα χέρια μας είναι βρεγμένα ή υγρά, είναι καλό να μην πιάσουμε ένα smartphone που φορτίζεται. Το νερό είναι ένας ισχυρός αγωγός του ηλεκτρισμού και η υγρασία του δέρματος μπορεί να μειώσει τη φυσική μας αντίσταση στην ηλεκτροπληξία.

Τα νέα μοντέλα των smartphones είναι ανθεκτικά στο νερό, ώστε να μην καταστραφούν σε περίπτωση επαφής μαζί του. Όταν όμως, περνάει ρεύμα μέσω ενός καλωδίου φορτιστή, δεν προστατευόμαστε πλήρως από ηλεκτροπληξία.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα