Σήμερα η συνάντηση Τσίπρα – Μπλίνκεν

Σήμερα η συνάντηση Τσίπρα – Μπλίνκεν
Με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας συναντάται σήμερα στις 11.30 ο Αλέξης Τσίπρας -

Ελληνοτουρκικά, σχέσεις Ελλάδα – ΗΠΑ και πόλεμος στην Ουκρανία στο επίκεντρο της συνάντησης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας

Το «τρίπτυχο» των ζητημάτων που αφορούν άμεσα την εξωτερική πολιτική της χώρας, δηλαδή τις ελληνο-αμερικανικές και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στο φόντο των εξελίξεων του πολέμου στην Ουκρανία, αναμένεται να απασχολήσει την σημερινή συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Η συνάντηση τους θα πραγματοποιηθεί στις 11.30 στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία όπου έχει καταλύσει κατά την επίσκεψή του ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. Ειδικά για τα ελληνοτουρκικά ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επισημάνει στον Άντονι Μπλίνκεν πως η Ουάσιγκτον οφείλει να ασκήσει πιέσεις στην Άγκυρα προκειμένου να προσέλθει σε έναν διάλογο ουσίας με την Ελλάδα, πάντα στην βάση του διεθνούς δικαίου στην προοπτική της Χάγης και να εγκαταλείψει την πολιτική των προκλήσεων και των παραβιάσεων. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να αναφερθεί στην δυναμική που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στις δύο χώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία. Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να τονίσει ότι αυτό που απαιτείται δεν είναι ένας ακόμη «γύρος» εξοπλισμών καλώντας το Στέιτ Ντηπάρτμεντ να κάνει περισσότερα από το να απαντά με δηλώσεις απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα.

Συνολικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να καταθέσει την πάγια θέση του κόμματός του που αντιλαμβάνεται την Ελλάδα ως πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα όμως θα τονίσει την μεγάλη σημασία που έχει η περεταίρω ανάπτυξη την στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα σε Ελλάδα και ΗΠΑ στη βάση μιας αμοιβαίας επωφέλειας σε πολλά επίπεδα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα