Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι τις επόμενες ημέρες

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι τις επόμενες ημέρες
Ηλιοφάνεια Eurokinissi

Τοπικές νεφώσεις και διατήρηση των θερμοκρασιών σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή. Οι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια το επόμενο πενθήμερο
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε τιμές πάνω από τα κανονικά για την εποχή όλη την εβδομάδα .
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ στα νότια

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και την Κρήτη. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια, όπου πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 22-02-2023


Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και τη νότια νησιωτική χώρα. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 23-02-2023

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα στα βόρεια θα αυξηθούν. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και μόνο στα νότια πελάγη θα πνέουν δυτικοί, πρόσκαιρα το πρωί έως 5 μποφόρ. Το βράδυ στα βορειοανατολικά θα επικρατήσουν ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24-02-2023

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και μόνο στα βορειοανατολικά μέχρι το μεσημέρι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί με ένταση έως 5 μποφόρ, ενώ από το βράδυ και από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει περί τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 14 με 18 βαθμούς Κελσίου

Το στίγμα της ημέρας

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα