Καιρός: Αραιές νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας το Σάββατο

Καιρός: Αραιές νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας το Σάββατο
Νεφώσεις INTIME

Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά, την ανατολική νησιωτική χώρα και στα βόρεια και άνοδος της θερμοκρασίας. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά:

  • Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά, την ανατολική νησιωτική χώρα και στα βόρεια.
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα κυμανθεί σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή. Τοπικά στη Κρήτη θα φτάσουμε τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες νοτιοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ στα νότια.

Η προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Το Σάββατο σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρους όμβρους στα δυτικά, την ανατολική νησιωτική χώρα και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 19 με 22 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.


ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες με τοπικές βροχές ή όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Την 1/4/2001 είχαμε χιονόνερο στη Θεσσαλονίκη με μέγιστη θερμοκρασία 6°C.
  • Το 2005 εκδηλώθηκαν χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα