Έλον Μασκ: Καταγγελίες ότι μετέτρεψε τα κεντρικά του Twitter σε υπνοδωμάτια

Έλον Μασκ: Καταγγελίες ότι μετέτρεψε τα κεντρικά του Twitter σε υπνοδωμάτια
Γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο Twitter@JamesClayton5

Στο μικροσκόπιο των αρχών το Twitter μετά από καταγγελία ότι η εταιρεία φέρεται να μετέτρεψε τα δωμάτια στα κεντρικά της γραφεία σε χώρους ύπνου. Το σχέδιο του Μασκ για ένα "σκληροπυρηνικό Twitter".

Δωμάτια ξενοδοχείου θυμίζουν πλέον τα κεντρικά γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο, μετά από καταγγελία ότι η εταιρεία φέρεται να μετέτρεψε χώρους γραφείων σε χώρους ύπνου, με τον Έλον Μασκ να δέχεται για ακόμη μια φορά σφοδρή κριτική.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα και κάνουν τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου, τα γραφεία έχουν μετατραπεί σε “μικρά υπνοδωμάτια με περίπου τέσσερα έως οκτώ κρεβάτια ανά όροφο, ξέστρωτα στρώματα, μονότονες κουρτίνες και γιγαντιαίες οθόνες για τηλεδιασκέψεις”, όπως δήλωσαν οι εργαζόμενοι στο περιοδικό Forbes.

Μάλιστα, οι αλλαγές αυτές φαίνεται να είναι μέρος του σχεδίου του Μασκ για ένα “σκληροπυρηνικό Twitter“, όπου οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν σε εντατικούς ρυθμούς και υπό πίεση, αφότου απέλυσε σχεδόν το μισό προσωπικό της εταιρείας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Guardian που επικαλείται την εφημερίδα San Francisco Chronicle, η εταιρεία δεν έχει υποβάλει αίτηση για άδειες χρήσης τμημάτων του κτιρίου για οικιστικούς σκοπούς.

Το τμήμα επιθεώρησης κτιρίων του Σαν Φρανσίσκο επιβεβαίωσε σε πολλά μέσα ενημέρωσης ότι διερευνά το θέμα μετά από καταγγελία και ότι σχεδιάζει να επιθεωρήσει τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

“Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι το κτίριο χρησιμοποιείται για τους σκοπούς που προορίζεται”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του τμήματος, Πάτρικ Χάναν, στη Washington Post. “Υπάρχουν διαφορετικές απαιτήσεις οικοδομικού κώδικα για τα κτίρια κατοικιών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρησιμοποιούνται για βραχυπρόθεσμες διαμονές. Αυτοί οι κωδικοί διασφαλίζουν ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τους χώρους με ασφάλεια”, πρόσθεσε, τονίζοντας πως κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου.

Φυσικά, ο Έλον Μασκ σχολίασε την εν λόγω έρευνα και με αφορμή ένα περιστατικό όπου ένα μικρό παιδί κατανάλωσε υπερβολική δόση φαιντανύλης που βρήκε σε μια παιδική χαρά, έγραψε χαρακτηριστικά μέσω του λογαριασμού του στο Twitter: “Η πόλη του Σαν Φρανσίσκο επιτίθεται σε εταιρείες που παρέχουν κρεβάτια για κουρασμένους υπαλλήλους, αντί να προσπαθεί να προστατέψει τα παιδιά από τη φαιντανύλη. Πού είναι οι προτεραιότητές σας”.

Ορισμένοι εργαζόμενοι έχουν ήδη αναφέρει ότι κοιμούνται στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, με τη διευθύντρια διαχείρισης προϊόντων του Twitter, Esther Crawford, να μοιράζεται τον περασμένο μήνα μία φωτογραφία από τον ύπνο της στο γραφείο με μάσκα ματιών και υπνόσακο. “Όταν η ομάδα σου πιέζει όλο το εικοσιτετράωρο για να βάλει προθεσμίες μερικές φορές #SleepWhereYouWork”, έγραψε η Crawford στο Twitter.

Οι εργαζόμενοι είπαν στο Forbes ότι δεν έγινε καμία ανακοίνωση για την παρουσία κρεβατιών, αλλά ότι πίστευαν ότι ήταν εκεί ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να μείνουν στο γραφείο όλη τη νύχτα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα