Καιρός: Νεφώσεις σε όλη τη χώρα την Πέμπτη και θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά

Καιρός: Νεφώσεις σε όλη τη χώρα την Πέμπτη και θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά
Καιρός με νεφώσεις (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Λίγες νεφώσεις σε όλη τη χώρα με ανέμους που δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή .
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Η προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Την Πέμπτη στα δυτικά και την Κρήτη θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αλλά από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Λόγω αυξημένης υγρασίας η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και μόνο στα νότια πελάγη θα πνέουν δυτικοί 4 πρόσκαιρα το πρωί έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βορειοανατολικά θα επικρατήσουν ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Γενικά αίθριος καιρός Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι:

  • Στις 23/2/1983 επικράτησε κακοκαιρία με βροχές, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους σε όλη τη χώρα. Τα χιόνια περικυκλώνουν την Αττική. Εξ αιτίας των θυελλωδών ανέμων και της μετατόπισης φορτίου, ναυαγεί στο Κάβο Ντόρο το οχηματαγωγό «Χρυσή Αυγή» που εκτελούσε το δρομολόγιο Ραφήνα- Νάξος. Από τους 42 επιβαίνοντες διασώθηκαν μόνο 14.
  • Το 1992 είχαμε χιονοπτώσεις σε πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές της νότιας χώρας, χιονόστρωση και στην Αθήνα.
  • Το 2011 επικράτησε κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα Δωδεκάνησα όπου ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές στη ΝΑ Ρόδο. Καταιγίδες και στην Κύπρο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα