Μπλίνκεν: Διπλωματική αυτοκινητοπομπή των ΗΠΑ δέχθηκε πυρά στο Σουδάν

Μπλίνκεν: Διπλωματική αυτοκινητοπομπή των ΗΠΑ δέχθηκε πυρά στο Σουδάν
Μαίνεται ο εμφύλιος στο Σουδάν AP

Πυρά δέχθηκε αυτοκινητοπομπή διπλωματών των ΗΠΑ την Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε ο Άντονι Μπλίνκεν. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Αμερικανική διπλωματική αυτοκινητοπομπή δέχθηκε πυρά τη Δευτέρα στο Σουδάν, όπως δήλωσε την Τρίτη (18/4) ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, προσθέτοντας ότι οι αρχικές αναφορές έδειχναν ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από δυνάμεις που συνδέονται με τις παραστρατιωτικές δυνάμεις.

“Αυτή η ενέργεια ήταν απερίσκεπτη, ήταν ανεύθυνη και φυσικά μη ασφαλής”, δήλωσε στους δημοσιογράφους στην Ιαπωνία μετά τις συνομιλίες της G7 ενώ επεσήμανε πως δεν υπήρξαν τραυματίες.

Νωρίτερα, αναφέρθηκε ότι ο πρεσβευτής της ΕΕ στο Σουδάν, Έινταν Ο’Χάρα, δέχθηκε επίθεση στο σπίτι του στην πρωτεύουσα Χαρτούμ.

Ο Άντονι Μπλίνκεν συζήτησε σήμερα χωριστά με τους δυο αντίπαλους στρατηγούς που έχουν εμπλακεί στην αιματηρή σύγκρουση για την εξουσία στο Σουδάν και επέμεινε στο ότι “επείγει να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός“.

Όπως είπε ο αμερικανός ΥΠΕΞ, μίλησε σε ξεχωριστές τηλεφωνικές συνομιλίες νωρίτερα την Τρίτη με τον στρατηγό Αμπντέλ Φατάχ αλ-Μπουρχάν, διοικητή των σουδανικών ενόπλων δυνάμεων, και τον στρατηγό Μοχάμεντ Χαμντάν Νταγκάλο, επικεφαλής της RSF, και του είπε ότι οποιοσδήποτε κίνδυνος για τους Αμερικανούς διπλωμάτες είναι απαράδεκτος.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα