Δωρεάν στην πόλη: 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο για την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου

Δωρεάν στην πόλη: 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο για την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου
Στην Πλατεία Συντάγματος για την έλευση του 2023 Eurokinissi

Πέντε ευκαιρίες για να ψυχαγωγηθείτε δωρεάν την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου.

Πέντε ευκαιρίες να περάσουμε όμορφα και δωρεάν την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, μία ανάσα πριν από την Πρωτοχρονιά.

Ποικίλες εκδηλώσεις, συναυλίες και εικαστικές εκθέσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς και φορείς, δίνουν το έναυσμα στο κοινό που αγαπά τον πολιτισμό να ψυχαγωγηθεί με ελεύθερη είσοδο.

Συναυλίες στην Πλατεία Συντάγματος

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Σύνταγμα eurokinissi

Το πλούσιο συναυλιακό πρόγραμμα στην πλατεία Συντάγματος ολοκληρώνεται την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, ξεκινώντας στις 11.00 με την Athens Big Band που θα ερμηνεύσει ένα αμάλγαμα από χριστουγεννιάτικες μελωδίες που όλοι αγαπήσαμε μαζί με κλασικές επιτυχίες από τη χρυσή εποχή της big band.

Στις 14.00, τη σκηνή καταλαμβάνει μια πολυδιάστατη μουσική προσωπικότητα, η Ξένια Γαργάλη με την μπάντα της «Πλαστελίνη», σε ένα αστραφτερό ταξίδι με μελωδίες από ολόκληρο τον κόσμο.

Στις 18.00, στη σκηνή ανεβαίνει η μία και μοναδική Ρένα Μόρφη που έρχεται παρέα με την μπάντα της για να ξεσηκώσει το κοινό! Η ερμηνεύτρια με τη βελούδινη φωνή και την εκρηκτική σκηνική παρουσία, τις αναπάντεχες latin διασκευές λαϊκών τραγουδιών και τις μεγάλες ραδιοφωνικές επιτυχίες, θα μας χαρίσει ένα live γεμάτο δυναμισμό, μπρίο, πάθος, ανεξάντλητο κέφι και ευαισθησία.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Ζωγράφου

Χριστούγεννα Anna/ Pixabay

Έως και την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023, οι κεντρικές πλατείες και τα πάρκα του Δήμου Ζωγράφου μεταμορφώνονται! Με το χριστουγεννιάτικο χωριό στην Πλατεία Τερζάκη, το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο στο Γουδή αλλά και πολλές άλλες δραστηριότητες στην Πλατεία Άνοιξης, στο πάρκο Γουδή, στη Βίλα Ζωγράφου, στον Δημοτικό Πολιτιστικό Πολυχώρο “ΑΛΕΚΑ” αλλά και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, μικροί και μεγάλοι θα ζήσουν ξεχωριστές στιγμές τα φετινά Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Πρόγραμμα εδώ…

Τετάρτη 28/12/2022 – Συναυλία «SOUNDS OF CHRISTMAS» Ώρα έναρξης 12:00 π.μ.- Ο διακεκριμένος σολίστ κλασσικής κιθάρας Μιχάλης Σουρβίνος μας προσκαλεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στους ήχους των Χριστουγέννων με μουσικές από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Αργεντινή. Μία μοναδική συναυλία με έργα των Bach, Handel, Ravel, Strauss, Vivaldi, Boccherini, Shostakovich, Mozart, Rota, Piazzolla, Albeniz, Gardel και άλλων συνθετών που συνδυάζει τη μαγεία και τη συγκινησιακή ατμόσφαιρα των Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών.

Αναπαράσταση – Έκθεση αφιερωμένη στον Αγγελόπουλο

Φωτογραφία από την Αναπαράσταση

H μεγάλη έκθεση του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης “Αναπαράσταση (Anaparastasi): Reconstruction, Reenactment, Reconstitution” που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του αφιερώματος Αγγελόπουλος για πάντα, με αφορμή τα δέκα χρόνια από τον θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου, έρχεται στην Αθήνα, στη The Project Gallery (Νορμανού 3, Μοναστηράκι).

Η πρώτη ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου, Αναπαράσταση έγινε ο πυρήνας του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ως μια κομβική έννοια που συμπυκνώνει και εκφράζει το πώς βλέπουμε, αντιλαμβανόμαστε και βιώνουμε τον κόσμο που μας περιβάλλει. Στο σινεμά του Θόδωρου Αγγελόπουλου, αλλά και στην τέχνη γενικότερα, η αναπαράσταση ταυτίζεται με την ανθρώπινη ερμηνεία της πραγματικότητας και της ίδιας της ζωής.

Η έκθεση εξερευνά τις διαφορετικές παραλλαγές και αποδόσεις της αναπαράστασης: την ανασύσταση, την αναθέσπιση και την ανακατασκευή. Στο πλαίσιο της έκθεσης, δώδεκα καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό αντλούν έμπνευση από το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Αγγελόπουλου και στοχάζονται στις μορφές, το περιεχόμενο και τα όρια που συνοδεύουν τη διαδικασία της αναπαράστασης.

Info: The Project Gallery (Νορμανού 3, Μοναστηράκι)/ Διάρκεια έκθεσης: 20/12/2022-28/1/2023). Ωράρια: Τρίτη-Σάββατο, 12:00-20:00. Επιμέλεια έκθεσης: Ορέστης Ανδρεαδάκης. Συντονισμός-Παραγωγή: Θάνος Σταυρόπουλος./ Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

“Ένδυμα Ψυχής” στο Μουσείο Ακρόπολης

Λεπτομέρεια από το κέντημα της φωτογραφίας που αποτυπώνει την παραδοσιακή φορεσιά του Ι. Μακρυγιάννη Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια

Με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, παρουσιάζεται στο Μουσείο Ακρόπολης, η εμβληματική έκθεση με τίτλο “Ένδυμα Ψυχής”, σε συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων του Μουσείου θα φιλοξενηθούν με μια ξεχωριστή τέχνη 70 ενδυμασίες και στολές του προπερασμένου αιώνα, που διαφύλαξε και διαφυλάττει η αγάπη και το μεράκι ανθρώπων, ιδιαίτερα το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο αλλά και άλλα Μουσεία της χώρας.

Στην έκθεση θα θαυμάσουμε τα 70 έργα κατανεμημένα σε πέντε κύριες ενότητες: ενδυμασίες που ανήκαν σε ιστορικά πρόσωπα, τοπικές φορεσιές από την μητροπολιτική Ελλάδα, την νησιωτική Ελλάδα και την Κρήτη, την Κύπρο και τις “χαμένες πατρίδες”.

Η έκθεση θα παραμείνει κλειστή: 25 και 26 Δεκεμβρίου και 1 Ιανουαρίου. Την Παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς (24 και 31 Δεκεμβρίου), το Μουσείο Ακρόπολης λειτουργεί από 9 π.μ.-3 μ.μ.

Βόλτα στον Εθνικό Κήπο

Το έργο της Λουκίας Αλαβάνου στην έκθεση Seeing The Invisible press photo Δήμος Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων και η Outset Greece, διοργανώνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στον Εθνικό Κήπο, τη διεθνή έκθεση σύγχρονης τέχνης “Seeing The Invisible”, την πιο φιλόδοξη και εκτεταμένη μέχρι σήμερα έκθεση σύγχρονων έργων τέχνης που δημιουργήθηκαν με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality), η οποία παρουσιάζεται από τις 22 Οκτωβρίου 2022 και θα διαρκέσει έως και τον Σεπτέμβριο του 2023.

Τα έργα της έκθεσης είναι ορατά μόνο μέσω της δωρεάν εφαρμογής Seeing the Invisible, για κινητά και tablets*. Οι επισκέπτες καλούνται, μέσω της εφαρμογής, να εξερευνήσουν το φυσικό περιβάλλον του Εθνικού Κήπου και να εντοπίσουν τα έργα τέχνης που βρίσκονται διάσπαρτα στο εσωτερικό του, με τη βοήθεια της προτεινόμενης διαδρομής που εμφανίζει ο χάρτης της εφαρμογής.

Info: Διάρκεια έκθεσης: Οκτώβριος 2022 – Σεπτέμβριος 2023. Ώρες επίσκεψης: τις ώρες λειτουργίας του Εθνικού Κήπου (από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα