Πρωτοχρονιά 2023: 12 πάρτι και πίστες για να μπει η χρονιά χορεύοντας

Πρωτοχρονιά 2023: 12 πάρτι και πίστες για να μπει η χρονιά χορεύοντας
The Jive Aces Half Note Jazz

Αν δεν έχεις σκεφτεί ακόμα το πού θα σε βρουν οι πρώτες ώρες του 2023, εμείς συγκεντρώσαμε μερικές προτάσεις για διαφορετικά γούστα και budget.

Το ξεκίνημα του νέου χρόνου αποτελεί συνήθως ευκαιρία για απολογισμό και ενδοσκόπηση. Τι ζήσαμε, τι καταφέραμε, ποια είναι τα μαθήματα που πήραμε. Τέτοιες “βαριές” εργασίες μπορούν να περιμένουν, γιατί η βραδιά της αλλαγής του χρόνου -αν το αποφασίσεις- μπορεί να είναι ένα ξεφάντωμα διασκέδασης στην πόλη.

Οι επιλογές πολλές. Από τις δωρεάν εκδηλώσεις στο ΚΠΙΣΝ, την αλλαγή χρονιάς στο Σύνταγμα με Μάριο Φραγκούλη και Γιώργο Περρή και το after στη Βαρβάκειο, μέχρι τις πίστες και τα πάρτι της Πρωτοχρονιάς που ανοίγουν τις πόρτες τους αμέσως μετά την έλευση του νέου έτους.

Πρωτοχρονιά 2023 Pixabay

Αν δεν έχεις σκεφτεί ακόμα το πού θα σε βρουν οι πρώτες ώρες του 2023, εμείς συγκεντρώσαμε μερικές ιδέες πολλών ειδών και ποιοτήτων, που φυσικά χρειάζονται προγραμματισμό και το ανάλογο χρηματικό αντίτιμο.

Αντώνης Ρέμος και Καίτη Γαρμπή

Πρεμιέρα για τον Αντώνη Ρέμο και την Καίτη Γαρμπή στο ΝΟΧ ΝΟΧ

Πολλά χρόνια πέρασαν από τότε που η Καίτη Γαρμπή και ο Αντώνης Ρέμος τραγουδούσαν με μαύρα γυαλιά στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου για μία “Απλή ασυμφωνία χαρακτήρων” και έναν χωρισμό. “Όλα αρχίζουν ξανά” και οι δύο καλλιτέχνες γεμίζουν ασφυκτικά τη σκηνή του ΝΟΧ. Δύο φίλοι, δύο δυνατές φωνές συναντιούνται σχεδόν 25 χρόνια μετά την τελευταία τους συνεργασία, που άφησε εποχή. Αν η επιλογή σου είναι να αλλάξεις χρονιά σε ελληνική “πίστα” (με το ανάλογο χρηματικό αντίτιμο) τότε οι αμέτρητες επιτυχίες του Ρέμου και η διαχρονική Καίτη Γαρμπή με “σημαία της μια φούστα” είναι αυτό που ζητάς.

Πληροφορίες: ΝΟΧ. Ιερά Οδός 18-20, Γκάζι, Τηλ.: 210 3411000.

Έλενα Παπαρίζου και Γιώργος Σαμπάνης

Έλενα Παπαρίζου και Γιώργος Σαμπάνης Βοτανικός/Instagram

Το νυχτερινό κέντρο “Βοτανικός” στην Ιερά Οδό έχει ανοίξει ξανά τις πόρτες του και στη σκηνή του θα τραγουδήσουν τις πρώτες ώρες του 2023 η Έλενα Παπαρίζου και ο Γιώργος Σαμπάνης. Δύο καλλιτέχνες που σαρώνουν την πίστα και ξέρουμε τι να περιμένουμε από εκείνους. Εκτός από τις λαϊκές και ποπ επιτυχίες τους, η Έλενα ερμηνεύει και ξένα κομμάτια, δίνοντας ένα πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα και κέφι στο πρόγραμμα. Μαζί τους η Αναστασία, η 19χρονη τραγουδίστρια που έκανε χαμό με το κομμάτι “Αμαρτίες” και τώρα ερμηνεύει το δικό της “Μυστικό”.

Πληροφορίες: Κασσάνδρας 19 (Ιερά Οδός 72 & Σπύρου Πάτση), Βοτανικός. Κρατήσεις: 211-7707570 & 6980699333.

Νατάσα Θεοδωρίδου με Γιώργο Κακοσαίο

Η Νατάσα Θεοδωρίδου Ακτή Πειραιώς

Η Νατάσα Θεοδωρίδου, όπως λένε όσοι την έχουν ακούσει στην Ακτή Πειραιώς (ανακαινισμένη με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Ρήγου) κέρδισε το στοίχημα επιλέγοντας να συνεργαστεί με έναν τραγουδιστή νεότερης κοπής, τον Γιώργο Κακοσαίο, γιο του Γιάννη Πλούταρχου.

Οι τρεις πρώτες εβδομάδες έγιναν sold out με το κοινό να δίνει το παρών με ενθουσιασμό. Εδώ η νέα χρονιά θα μπει σίγουρα τραβώντας “Μια Κόκκινη Γραμμή” και θα συνεχίσει με το νέο τραγούδι “Περηφάνια μόνο” του Φοίβου. Ο Γιώργος Κακοσαίος δεν θα πει μόνο το πρόσφατο τραγούδι του “Κάνε μας τη χάρη”, αφού από το πρόγραμμα δεν θα λείψουν και τραγούδια του πατέρα του (που ωστόσο θα τραγουδάει σε άλλο μαγαζί).

Πληροφορίες: Ακτή Πειραιώς. Είσοδος: 21:30 – Έναρξη: 22:30. Κρατήσεις: viva.gr

Σάκης Ρουβάς και Κωνσταντίνος Αργυρός

Σάκης Ρουβάς και Κωνσταντίνος Αργυρός σε ένα απολαυστικό ντουέτο glomex

Δεν το έχουμε δει με τα μάτια μας, αλλά οι δεκάδες αναρτήσεις στα social για την “πίστα” της χρονιάς κάτι θα ξέρουν. Φιλιούνται, αγκαλιάζονται, τραγουδούν, χορεύουν. Η πιο ηχηρή σύμπραξη, φέτος, είναι αυτή του Σάκη Ρουβά και του Κωνσταντίνου Αργυρού στο “Teatro”. Δύο τραγουδιστές, δύο γενιές, με τραγούδια από τα 90ς αλλά και τις πιο γνωστές λαϊκές επιτυχίες του Αργυρού. Οι δυο τους συναντήθηκαν επί σκηνής σε συναυλίες το περασμένο καλοκαίρι και μεταφέρουν όλη τους την ενέργεια σε αυτό το κοινό πρόγραμμα.

Πληροφορίες: Λ. Ποσειδώνος 26-28 , Καλλιθέα. Κρατήσεις 302109400726 & +302109400727.

Γιάννης Πλούταρχος και Πάολα

Γιάννης Πλούταρχος - Από την πρεμιέρα στο Fever Papadakis press

Έχουν το κοινό που τους ακολουθεί και τόσα τραγούδια που γεμίζουν 10 προγράμματα. Ο βετεράνος Γιάννης Πλούταρχος και η εκρηκτική Πάολα ενώνουν τις φωνές τους και εμφανίζονται στη σκηνή του Fever, με παλιές και νέες έντεχνες και λαϊκές επιτυχίες. Το λες σίγουρα “αλλαγή χρόνου στα μπουζούκια”. Αν αυτές οι δύο αυθεντικές λαϊκές φωνές είναι στα γούστα σου τότε η νέα χρονιά θα μπει με τα “Είσαι υπέροχη” και “Να με αφήσεις ήσυχη θέλω”. Μαζί με τον Γιάννη Πλούταρχο και την Πάολα εμφανίζεται ο Αναστάσιος Ράμμος και η ανερχόμενη Άσπα.

Πληροφορίες: Fever, Λαγουμιτζή 25, Τηλέφωνο Κρατήσεων: 2107005147.

Trashformers – Ζήσε το Όνειρο στο Fuzz

Ένα πάρτι Fuzz Live Music Club που μοιάζει με… όνειρο. Έτσι περιγράφουν οι διοργανωτές το πάρτι των Trashformers την παραμονή Πρωτοχρονιάς. Μετά από αναταραχές και χρονοδιαστρεβλώσεις, τις πολυδιαστατικές εμπειρίες και τις διαγαλαξιακές τους εμφανίσεις, οι Trashformers εισχωρούν βαθιά μέσα στο συνειδητό, το υποσυνείδητο, το ασυνείδητο και το υπερσυνείδητο. Μεταφορικά μιλώντας πάντα, με τη δύναμη της μουσικής. Μέσα σε μία αναζήτηση του αρχέγονου, ακατέργαστου, πηγαίου συναισθήματος, το πάρτι μας προτρέπει να ζήσουμε το Όνειρο.

Οι Trashformers είναι οι: Jimfast (vocals, dj, performer // musical programme designer, excecutive producer, creative concept), Gizmo (dj, vj // video editor, creative concept), Αρείων (performer, dj // graphic designer, visual designer, video editor, excecutive producer, creative concept).

Πληροφορίες: Fuzz Live Music Club. Πειραιώς 209 & Πατρ. Ιωακείμ 1, Ταύρος. τηλ. 2103450817. doors open μετά την αλλαγή για το NYE event. Εισιτήρια viva.gr.

LA LUZ – Ben Sterling στο Athenaeum InterContinental

LA LUZ - Ben Sterling

Τo La Luz παρουσιάζει τον Βρετανό DJ & παραγωγό Ben Sterling! Μετά από τα καλοκαιρινά events με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, το La Luz επιστρέφει με ένα ακόμα όνομα της International Dance σκηνής για πρώτη φορά στην Αθήνα στον πανέμορφο χώρο του Ballroom στο Athenaeum InterContinental Hotel.

Δημιουργός του απόλυτου Hit, Mind Dimension Remix, o Ben κατατάσσεται ανάμεσα στα hot ονόματα της Tech House μουσικής, με performances στα πιο iconic clubs παγκοσμίως, συμμετοχές σε μεγάλα events και festivals και συνεργασίες με ονόματα όπως Solomun, Nina Kraviz, Joseph Capriati κ.α.

Επηρεασμένος από Disco ακούσματα της δεκαετίας 70-80s, τη σύγχρονη Electro, Chicago House & Detroit Techno, τα sets και οι παραγωγές του γεμίζουν με Acid House και Raw Electronic Groove μουσικές που κατορθώνουν πάντα να προσφέρουν μια ξεχωριστή εμπειρία.

Εισιτήρια: viva.gr.

NYE Extravaganza Party στο Ωδείο Αθηνών

Την τελευταία νύχτα του χρόνου, o πολυχώρος του Ωδείου Αθηνών (Αίθουσα Ω2) μεταμορφώνεται σε ένα μαγικό dancefloor με ένα cross-genre μείγμα dance μουσικής και club ήχου. Οι DJs θα μοιραστούν το booth, με το κοινό συμμέτοχο στην ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που δημιουργεί μια συνθήκη αλληλεπίδρασης, διαφορετική από τις καθιερωμένες εικόνες. Ένας εμβληματικός χώρος, έντεκα ώρες μουσικής, έντεκα DJs σε Β2B sets και ένα State-Of-The-Art Soundsystem. Από τις 22.00, θα παίζουν μουσική στα DJ sets, οι: Lex x Locke, Chevy x ClubΚid, Tako x Petit Bear, K.atou x Maria Politi, Zoo Roo, Dimitri Papaioannou x Discojuice.

Πληροφορίες: viva.gr

The Jive Aces στο Half Note Jazz

The Jive Aces Half Note Jazz

Με μία από τις πιο σπουδαίες jive και swing μπάντες του κόσμου κι ένα ξέφρενο party στις πρώτες ώρες του 23’! Οι μυθικοί Jive Aces, με την απαράμιλλη ενέργειά τους, μας “γεμίζουν τις μπαταρίες” και με αισιοδοξία για τη νέα χρονιά που ανατέλλει στο Half Note. Η καταιγιστική μουσική τους περνά από την big band jazz, jive & swing, αγκαλιάζει το jump blues και το boogie woogie, αγαπά τα “Sinatra style” classic swinging vocals και λατρεύει το rock’n roll των 50’ς.

Έχουν παίξει σε θέατρα στην Αμερική, μπροστά στη συγχωρεμένη Βασίλισσα της Αγγλίας, με τον Van Morrison και την Keely Smith, ακόμη και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Αργότερα ενσωματώθηκε στην μπάντα και στο ακορντεόν η Grazia Clarkson, η μέχρι τότε publicist της μπάντας! Στην παγκόσμια αναγνώριση των Jive Aces, συνετέλεσε και η διάκρισή τους στο περίφημο «Britain’s Got Talent» όταν έφτασαν στα ημιτελικά, αφήνοντας άφωνο το κοινό, τους κριτικούς και τον Simon Cowell! Έχουν ήδη ηχογραφήσει 11 album και πλέον άξια θεωρούνται ως η ν. 1 μπάντα της Ευρώπης στο είδος της.

Πληροφορίες: Half Note Jazz Club. Τριβωνιανού 17, Μετς, Εισιτήρια viva.gr, 210 9213310.

48 Οres στο Gazarte

48 Οres GAZARTE

Tο GAZARTE φοράει τα γιορτινά του και υποδέχεται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με ανεβασμένη διάθεση, λάμψη και χορό – με θέα τη φωτισμένη Ακρόπολη και το παλιό Εργοστάσιο Φωταερίου. Οι μετρ της διασκέδασης, 48 Οres, έχοντας πραγματοποιήσει χιλιάδες Live parties, από την Ελλάδα έως την Σουηδία τα Ηνωμένα Αραβικά και τις Κανάριες Νήσους, θα είναι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι της βραδιάς. Υπόσχονται να ανεβάσουν εντυπωσιακά τόσο τους μουσικούς ρυθμούς όσο και το κέφι μας, με μια μοναδική Live Party Performance γεμάτη από ελληνικές και ξένες επιτυχίες! Η βραδιά συνεχίζει με τους DJs του Gazarte να παίρνουν τα ηνία για να κορυφώσουν το πάρτυ και να μας κρατήσουν σε χορό μέχρι το πρωί.

Τηλεφωνικές κρατήσεις στο : 210 3460347. Πληροφορίες εδώ.

Ρεβεγιόν στις τρεις σκηνές του Σταυρού του Νότου

Από το Σάββατο 26 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο, τα Κίτρινα Ποδήλατα μας υποδέχονται στο club του Σταυρού του Νότου.

Στην Κεντρική Σκηνή οι ρεμπέτες, πολυτάλαντοι, γεμάτοι ενέργεια, Γιαγκίνηδες. Έχοντας διανύσει πολλά χιλιόμετρα αυτόν τον χειμώνα, θα καταφθάσουν στην Αθήνα για να κλείσουν τη φετινή χρονιά όπως της αρμόζει. Την Πρωτοχρονιά έχουν ετοιμάσει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον, διασκεδαστικό, ρεμπετολαϊκό πρόγραμμα, με τα πιο αγαπημένα κομμάτια και τις δικές τους επιτυχίες. Μετά τις δύο sold out βραδιές τους στο Σταυρό του Νότου plus, η πρώτη εμφάνιση του 2023 θα τους βρει αυτή τη φορά στην κεντρική σκηνή του Σταυρού, στη 01:00 ακριβώς.

Ευρυδίκη και οι Μπλε Σταυρός του Νότου

Στο club του Σταυρού του Νότου τα Κίτρινα Ποδήλατα, Αλέξανδρος & Γιώργος Παντελιας, κρατούν τα ηνία δυναμικά στη φυσική τους έδρα και μας προσκαλούν στην ανανεωμένη live-πρόταση γενικής ανάτασης «Να σε δω να γελάς ΙΙ». Τέλος, στο Σταυρό του Νότου Plus δύο πιο ξεχωριστές ποπ-ροκ φωνές της ελληνικής σκηνής η Ευρυδίκη και οι Μπλε σε μία ιδιαίτερη μουσική συνάντηση, μας παρουσιάζουν τα αγαπημένα τους τραγούδια και μια σειρά από ντουέτα “έκπληξη” ελληνικά και ξένα, χωρίς να λείπουν φυσικά οι γνωστές μεγάλες τους επιτυχίες. Ένα εξαιρετικό πρόγραμμα που θα ξεχειλίζει από την αγάπη τόσο της Ευρυδίκης όσο και των Μπλε για την μουσική αλλά και από τεράστια καλλιτεχνική αλληλοεκτίμηση.

Πληροφορίες: Προσέλευση 12,45. Κρατήσεις 210 9226975. Εισιτήρια viva.gr.

Φίλιππος Πλιάτσικας και Βαγγέλης Γερμανός

Βαγγέλης Γερμανός - Φίλιππος Πλιάτσικας Nikos Gidas

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Βαγγέλης Γερμανός στέλνουν τη.. “μοναξιά μας στα μπαράκια” τραγουδώντας όλα τα αγαπημένα τραγούδια του ρεπερτορίου τους στη μουσική σκηνή Σφίγγα. Δύο από τους πιο καταλυτικούς δημιουργούς της δεκαετίας του ‘80 και του ‘90 που εξακολουθούν να παράγουν και τα τραγούδια τους αναπνέουν ως σήμερα, συναντιούνται για πρώτη φορά στη μουσική σκηνή Σφίγγα.

Από το “Μοναξιά μου όλα” στον “Κηπουρό” και από το “Έπαψες αγάπη να θυμίζεις” στο “Σε θέλω” αλλά και από τα “Ποιος έχει λόγο στην αγάπη” και “Γιατί” στον «”Απόκληρο» και την “Κρουαζιέρα”, ο Φίλιππος και ο Βαγγέλης θα παρουσιάσουν τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία, σε μια μουσική συνάντηση που αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον. Μαζί τους θα είναι τρεις σπουδαίοι μουσικοί, οι Χάρης Μιχαηλίδης στην κιθάρα, Νίκος Σάλτας στο πιάνο και Αλέκος Κούρτης στα τύμπανα. Υπεύθυνος ήχου ο Νίκος Παπάς.

Πληροφορίες: Μουσική σκηνή Σφίγγα, Τηλέφωνο κρατήσεων: 6987844845, 2114096149.

Ελευθερία Αρβανιτάκη – Ελεονώρα Ζουγανέλη

Αρβανιτάκη - Ζουγανέλη στο Vox (Από την πρεμιέρα) NDP Photo / Minos EMI

Σε παράλληλα σύμπαντα, η χρονιά αλλάζει πιο… αισθαντικά με τις υπέροχες φωνές και τα τραγούδια της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και της Ελεονώρας Ζουγανέλη στο VOX. Τραγούδια από τέσσερις μουσικές δεκαετίες, που έχουν “γράψει” μέσα μας, τα έχουμε ζήσει και τα έχουμε χιλιοτραγουδήσει σε συναυλίες. Ο,τι πρέπει για έναν απολογισμό όχι μόνο της περασμένης χρονιάς, αλλά και μιας ζωής ολόκληρης. Η εσωτερική φλόγα της Ελευθερίας συναντάει το εκρηκτικό ταπεραμέντο της Ελεωνόρας σε τραγούδια που τα έχουμε ζήσει “στα εύκολα”, αλλά και “στα δύσκολα” της ζωής μας – έτσι για να μπει η χρονιά δυνατά και ουσιαστικά.

Πληροφορίες: Εισιτήρια: viva.gr. VOX κρατήσεις 210 3475900.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα