Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: Ποιός είναι ο “ήρωας με τα σακίδια” που τρόμαξε τον δράστη – Σε κρίσιμη κατάσταση 4 παιδιά

Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: Ποιός είναι ο “ήρωας με τα σακίδια” που τρόμαξε τον δράστη – Σε κρίσιμη κατάσταση 4 παιδιά
twitter

Σωτήρια ήταν η επέμβαση ενός 24χρονου που κυνήγισε τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε παιδική χαρά στην πόλη Ανεσί στη Γαλλία. Το προφίλ του "ήρωα με τα σακίδια".

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται σε νοσοκομεία στις γαλλικές Άλπεις και στη Γενεύη τα τέσσερα παιδιά που έπεσαν θύματα της επίθεσης με μαχαίρι σε παιδική χαρά στην πόλη Ανεσί στη Γαλλία.

Τα παιδιά, ηλικίας 22 μηνών, τριών ετών και δύο ετών, υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση, ωστόσο ακόμα δεν είναι εκτός κινδύνου σύμφωνα τον εισαγγελέα και τον δήμαρχο της πόλης Ανεσί.

Σύμφωνα μάλιστα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Ολιβιέ Βεράν, δύο από τα παιδιά βρίσκονται σε “κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζωτικής σημασίας”.

Το κλίμα στην πόλη του Ανεσί είναι ιδιαίτερα φορτισμένο, με ακροδεξιές ομάδες να προσπαθούν να πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις, εν αναμονή της άφιξης του Εμανουέλ Μακρόν.

Ηλιαχτίδα φωτός μέσα στη φρίκη που προκάλεσε η επίθεση είναι η θαρραλέα αντίδραση ενός άνδρα που προσπάθησε να επέμβει και να αποτρέψει τον δράστη και περιγράφεται στα social media ως “ο ήρωας με το σακίδιο”. Το θάρρος του έχει σχολιαστεί ευρέως στα κοινωνικά δίκτυα.

Σε βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα, φαίνεται ένας άνδρας με ένα σακίδιο καθώς και μια δεύτερη, μικρότερη τσάντα στο χέρι του να στέκεται απέναντι στον δράστη. Ο νεαρός άνδρας αποφεύγει το χτύπημα του Σύρου προστατεύοντας τον εαυτό του με τη μικρότερη τσάντα του, πριν τον κυνηγήσει για να τον αποτρέψει να μπει ξανά στην παιδική χαρά. Σε ένα άλλο βίντεο, ο άνδρας αφήνει κάτω τη μεγαλύτερη τσάντα του, κρατώντας τη μικρή ως προστασία, για να τρέξει πίσω από τον επιτιθέμενο.

Ποιος είναι ο “ήρωας με τα σακίδια”

Ο ” ήρωας με τα σακίδια” έγινε viral στα social media, όπου ο κόσμος εξήρε την προσπάθειά του να αποτρέψει τον δράστη, σύμφωνα με τη Le Figaro. Ο 24χρονος νεαρός ονομάζεται Ανρί και ξεκίνησε μια περιοδεία στη Γαλλία για να επισκεφτεί τους καθεδρικούς ναούς πριν από δύο και πλέον μήνες. ” Να ενώσουμε τις προσευχές μας με τα θύματα της επίθεσης στο Ανεσί”, έγραψε για πρώτη φορά ο νεαρός στα social media, πριν διευκρινίσει ότι είχε πάει στη νομαρχία για “τις καταθέσεις των μαρτύρων”, και να διευκρινίσει: “Προσευχηθείτε για τα παιδιά, είμαι καλά”.

Σύμφωνα με τις δημοσιεύσεις του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Ανρί ξεκίνησε αυτό το προσκύνημα από τους καθεδρικούς ναούς στο αβαείο Sainte-Madeleine du Barroux, κοντά στο Carpentras, πριν συνεχίσει στην Αβινιόν, την Αρλ, το Μονπελιέ, το Μονακό, και ανεβαίνοντας στο Annecy από τις νότιες Άλπεις. Σύμφωνα με άρθρο της Aleteia, ο νεαρός αποφοίτησε από το IPC στη φιλοσοφία. ” Πάντα μου άρεσε το περπάτημα και το να το συνδέω με καθεδρικούς ναούς είναι, κατά κάποιο τρόπο, να κάνω ένα μεγάλο προσκύνημα “, εξήγησε στα καθολικά μέσα ενημέρωσης στις αρχές Απριλίου, αναφερόμενος στο ταξίδι του ως ” προσωπικό και μάλιστα πνευματικό “.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα