Δωρεάν στην πόλη: 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο για την Τρίτη 22/11

Δωρεάν στην πόλη: 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο για την Τρίτη 22/11
Repair-Café Goethe-Institut Athen

Πέντε ευκαιρίες για να ψυχαγωγηθείτε με δωρεάν εκδηλώσεις και εικαστικά δρώμενα την Τρίτη 22 Νοεμβρίου.

Πέντε τρόποι να περάσουμε όμορφα και δωρεάν την Τρίτη 22 Νοεμβρίου. Ποικίλες εκδηλώσεις και εικαστικές εκθέσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς και φορείς, δίνουν την ευκαιρία στο κοινό που αγαπά τον πολιτισμό να ψυχαγωγηθεί με ελεύθερη είσοδο.

Repair-Café και επισκευάζω αντί να πετάξω

Σε εποχές μαζικής κατανάλωσης, τα είδη οικιακής χρήσης, που παρουσιάζουν κάποια βλάβη, καταλήγουν πάρα πολύ γρήγορα στα σκουπίδια. Με τα εργαστήρια στο Repair-Café μας θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό. Στο εργαστήριό μας, θα σας δείξουμε, πώς να επισκευάσετε τα χαλασμένα αντικείμενα σας. Ο Γιάννης και ο Roland θα σας βοηθήσουν με την τεχνογνωσία τους και θα σας συμβουλεύσουν πώς να κάνετε τις ελαττωματικές συσκευές σας να λειτουργήσουν και πάλι. Μπορείτε να φέρετε μαζί σας αντικείμενα όπως καφετιέρα, τοστιέρα, πιστολάκι μαλλιών ή παρόμοια.

Οι εισηγητές σας περιμένουν στο κάτω φουαγιέ του Goethe-Institut Athen μεταξύ 5 και 7 μ.μ. Φέρτε μαζί σας την ελαττωματική συσκευή σας. Ο Γιάννης και ο Roland θα σας βοηθήσουν στην ανάλυση και στην επισκευή των βλαβών. Οι δυο τους θα κάνουν το καλύτερο δυνατό, αλλά φυσικά δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι η συσκευή σας θα λειτουργήσει ξανά αμέσως.

Ο Γιάννης είναι επιστάτης στο Goethe-Institut Athen και ο Roland είναι ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων και DJ. Τα χέρια του πιάνουν και έχει ήδη “σώσει” πολλές οικιακές συσκευές από τη χωματερή κάνοντας έτσι στο περιβάλλον μια τεράστια χάρη.

Info: Δεν είναι απαραίτητη η εγγραφή. Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16, Τηλ. 210 36 61 000. Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022, 17:00 – 19:00.

“Ίριδα Visions”: Ένα νέο φεστιβάλ γεμίζει ξανά με τέχνη την Ίριδα

"Ιστορία 52" του Αλέξη Αλεξίου Ίριδα Visions

Αν δεν κατάφερες να βρεις εισιτήριο για το περασμένο σαββατοκύριακο στις προβολές του Ίριδα είναι γιατί η έναρξη της διαδικασίας έκδοσης δωρεάν εισιτηρίου ξεκινά 4 ημέρες πριν από την προβολή.

Με σταθερό σημείο συνάντησής του την Ίριδα, τώρα ο κινηματογραφικός, ο φωτογραφικός και ο θεατρικός τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών ενώνουν τις δυνάμεις τους για να διοργανώσουν το “Ίριδα Visions”, ένα φεστιβάλ με πολυάριθμες καλλιτεχνικές δράσεις που ξεκινούν το Σάββατο 12 Νοεμβρίου και θα συνεχιστούν μέχρι τον Ιανουάριο του 2023. Στόχος είναι να παραμείνει η Ίριδα ως σημείο αναφοράς τόσο για τη φοιτητική κοινότητα όσο και για το φιλότεχνο κοινό της Αθήνας.

Στις 26 Νοεμβρίου το ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους“Καλιαρντά” της Πάολας Ρεβενιώτη, στις 27 Νοεμβρίου η “Ιστορία 52″ του Αλέξη Αλεξίου, καθώς και η προβολή “The Winter Campaigns – Rafael Ramirez.

Info: Ίριδα Ακαδημίας 55, Αθήνα, iridavisions.gr.

Αθλητισμός, Ευεξία και χορογραφημένα σιντριβάνια στο ΚΠΙΣΝ

- EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μάς προσκαλεί να παρακολουθήσουμε τα προγράμματα Αθλητισμού και Ευεξίας που προσφέρει και μέσα στον μήνα Νοέμβριο. Family Yoga, Aυτοάμυνα, Cross Training στο Πάρκο, βασικό μάθημα Mat Pilates και άλλα. Σήμερα Δευτέρα αντί να αρχίσεις δίαιτα, κάνε έναν προγραμματισμό για την άσκησή σου στο ΚΠΙΣΝ για όλη την επόμενη εβδομάδα.

Αν βρεθείς ημέρα Τρίτη στο ΚΠΙΣΝ θα δεις και τα Χορογραφημένα Σιντριβάνια, που παρουσιάζουν εντυπωσιακές χορογραφίες εμπνευσμένες από μελωδίες μεγάλων δημιουργών και αγαπημένα pop κομμάτια. Οι χορογραφίες εναλλάσσονται και θα παρουσιαζόνται καθημερινά κάθε μισή ώρα για το διάστημα 10.00-15.00 και 18.00-24.00.

Τρίτη με Έλληνες Συνθέτες: Γιώργος Κουμεντάκης, Serra / Εστουδιαντίνα, Ανατολή / Μάρκος Βαμβακάρης/ διασκευή Μ. Χατζηδάκις, Τα ματόκλαδά σου λάμπουν / Σταύρος Ξαρχάκος, Βαρκαρόλα.

Info: Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας (και σε κάποια προκράτηση).

Lena Schmidt έκθεση “Twilight Zone”

Lena Schmidt - "Twilight Zone" Γκαλερί Σκουφά

Η Γκαλερί Σκουφά παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Γερμανίδας καλλιτέχνιδας Lena Schmidt, με τίτλο “Twilight Zone”. Εμπνευσμένη από τις φυσικές καταστροφές που πλήττουν τον πλανήτη τα τελευταία χρόνια, η Schmidt δημιουργεί έργα-ωδές στα καίρια ζητήματα περιορισμού των φυσικών πόρων και της βιωσιμότητας.

Πορτρέτα νυχτερινών δασών, κατεστραμμένων δρόμων και δικτύων ηλεκτροδότησης αντηχούν νοερά στα βάθη των μοναχικών πόλεων. Οι λαμπερές εφήμερες διαπεράσεις του λυκόφωτος σηματοδοτούν τα τελευταία στοιχεία ελπίδας στην σκοτεινή νωχελικότητα της πραγματικότητας.

Η Schmidt αποτυπώνει την στιγμή της ρήξης και της καθυπόταξης στις φυσικές δυνάμεις. Η κλιματική αλλαγή, οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες αποτελούν άραγε επιπτώσεις της ανθρώπινης δημιουργίας και ποια η ευθύνη μας απέναντι σε αυτές, είναι μερικά από τα ερωτήματα που η Lena Schmidt μας απευθύνει μέσω της τέχνης.

Info: Εγκαίνια Έκθεσης: 18 Νοεμβρίου 2022, 19:00-21:00. Έως 10 Δεκεμβρίου 2022. Σκουφά 4, Κολωνάκι.

Ηλίας Παπανικολάου έκθεση “Akrovates”

Ηλίας Παπανικολάου έκθεση "Akrovates" Εικαστικός Κύκλος ΔΛ

Ο Εικαστικός Κύκλος ΔΛ, παρουσιάζει την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022 την ατομική έκθεση του Ηλία Παπανικολάου με τίτλο “AKROVATES”.

Η νέα έκθεση του Ηλία Παπανικολάου είναι μία σειρά ζωγραφικών έργων φτιαγμένων με χρωστικές σε καμβά. Ο Παπανικολάου με τα έργα αυτής της σειράς σε πάει στην καρδιά της καθημερινής παράνοιας στην πόλη. Τρανταχτές συνθέσεις, ζωηρά χρώματα, επιδημίες, πόλεμοι, οικονομικές καταστροφές, κλιματική αλλαγή, απάθεια, άνθρωποι ως πλανόδιοι κλόουν, fashion plates που περπατούν, πλήθη μεσοαστών και μικροαστών, σέξυ γυναίκες και στερεότυπα αντρών. Κάθε εικόνα είναι αξέχαστα ισχυρή. Και κάθε σχέδιο είναι εκπληκτικά άπταιστο περιγράφοντας την μορφή ενός παγωμένου ανθρώπου μερικές φορές σκιά του εαυτού του που όπως λέει ο ίδιος ο καλλιτέχνης, τρέχει να ακολουθήσει κάτι το οποίο δεν έχει προλάβει να εξηγήσει.

Info: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00 – 20:00 | Τετάρτη, Σάββατο 11:00 – 16:00, Εικαστικός Κύκλος ΔΛ, Ακαδημίας 6, Αθήνα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα