Προφυλακίστηκαν οι δύο τρομοκράτες που σχεδίαζαν επίθεση στην εβραϊκή συναγωγή

Προφυλακίστηκαν οι δύο τρομοκράτες που σχεδίαζαν επίθεση στην εβραϊκή συναγωγή
Απολογία στον ανακριτή των δύο συλληφθέντων ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης Eurokinissi

Την προφυλάκιση των δύο κατηγορουμένων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση αποφάσισε ο ανακριτής μετά την απολογία τους.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους οι δύο κατηγορούμενοι ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης που σύμφωνα με τις αρχές σχεδίαζαν να χτυπήσουν στόχο εβραϊκού και Ισραηλινού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αθήνας.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν λίγο πριν το μεσημέρι ενώπιον του Ανακριτή από τον οποίο ζήτησαν να τους διορίσει συνήγορο για να τους εκπροσωπήσει στην απολογία τους για το αδίκημα συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Με το πέρας της διαδικασίας ο διορισθείς συνήγορος δήλωσε πως ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων αρνείται την κατηγορία και ότι αποδέχεται ότι είχε προβεί σε κάποιες προπαρασκευαστικές ενέργειες για το χτύπημα, όπως η βιντεοσκόπηση του χώρου που φέρεται να είχε επιλεγεί για στόχος. Ωστόσο όπως φέρεται να ισχυρίζεται , λειτουργούσε υπό το καθεστώς φόβου και απειλής καθώς ο θεωρούμενος ως εγκέφαλος από το εξωτερικό, με τον οποίο ήταν από το ίδιο χωριό, χρησιμοποιούσε εναντίον του κάποια υπόθεση.

Ο άλλος κατηγορούμενος αρνείται την κατηγορία και φέρεται να υποστηρίζει πως σταμάτησε κάθε επικοινωνία με τον θεωρούμενο ως καθοδηγητή όταν εκείνος του είπε για θανατηφόρο χτύπημα που επεδίωκε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να “στρατολογήθηκαν” με την υπόσχεση αδρής πληρωμής για κάθε ανθρώπινη απώλεια,από άγνωστο μέλος κλάδου των “Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης” .

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα