Καιρός: Βροχές το Σαββατοκύριακο και πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός: Βροχές το Σαββατοκύριακο και πτώση της θερμοκρασίας
Βροχή στην Αθήνα eurokinissi

Οι άνεμοι τη Δευτέρα τοιπικά θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια το Σαββατοκύριακο
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή με αισθητή πτώση την Κυριακή .
  • Οι άνεμοι στα πελάγη το Σαββατοκύριακο θα φτάνουν τα 6 με 7 και τη Δευτέρα τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Σάββατο στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, βαθμιαία από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα στρεφόμενοι το βράδυ στα βόρεια σε βορείων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει τους 17 με 19 και κατά τόπους στα ανατολικά και νότια τους 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12-03-2023

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπολοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρική και τα νότια. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη νότια νησιωτική χώρα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Βαθμιαία σε όλη τη χώρα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 5 με 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση σε όλη τη χώρα. Θα φθάσει στα βόρεια τους 13 με 15 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13-03-2023

Στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, λίγα χιόνια στα ορεινά και στα νότια πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, με βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση αρχικά στα δυτικά και από το βράδυ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΡΙΤΗ 14-03-2023

Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις που τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο βαθμιαία έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Καιρός Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 12 με 15 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχή την Κυριακή . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 11 με 15 βαθμούς Κελσίου.

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα