Τρομοκρατικό δίκτυο: Ενώπιον του ανακριτή οι δύο συλληφθέντες – Στο μικροσκόπιο τα μηνύματα που αντάλασσαν

Τρομοκρατικό δίκτυο: Ενώπιον του ανακριτή οι δύο συλληφθέντες – Στο μικροσκόπιο τα μηνύματα που αντάλασσαν
Απολογία στον ανακριτή των δύο κατηγορούμενων για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση Eurokinissi

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν σήμερα, Παρασκευή (31/03) οι δύο κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, η οποία στόχευε να χτυπήσει το εβραϊκό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας.

Το κατώφλι του γραφείου ανακριτή πέρασαν το μεσημέρι της Παρασκευής (31/03) οι δύο συλληφθέντες ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης, που σύμφωνα με τις αρχές επρόκειτο να χτυπήσει στόχο εβραϊκού και Ισραηλινού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αθήνας.

Οι δύο πακιστανικής καταγωγής κατηγορούμενοι έφτασαν στην Ευελπίδων και καλούνται να απολογηθούν για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από τα στοιχεία της δικογραφίας, φέρονται να “στρατολογήθηκαν” με την υπόσχεση αδρής πληρωμής για ανθρώπινη απώλεια, από κλάδο των “Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης”.

Οι δυο τους για περίπου μία ώρα περίμεναν στον πρώτο όροφο του κτιρίου 9, έξω από το γραφείο του 3ου ανακριτή, φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα και σε απόσταση ο ένας από τον άλλον.

Από τις 12:30 βρίσκεται μέσα στο γραφείο του ανακριτή ο ένας εκ των δύο, ενώ μένει να διαπιστωθεί εάν η ανακριτική διαδικασία θα εξελιχθεί ή εάν θα πάρουν αναβολή, καθώς οι πληροφορίες λένε ότι ναι μεν έχει διοριστεί δικηγόρος, ωστόσο δεν έχει προλάβει να μελετήσει τη δικογραφία.

Την ίδια ώρα οι έρευνες συνεχίζονται καθώς όπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι Αρχές έχουν στην κατοχή τους έναν μεγάλο όγκο μηνυμάτων που αντάλλασσαν μεταξύ τους οι συλληφθέντες και ο εγκέφαλος που έδινε τις οδηγίες από το Ιράν.

Η αντιτρομοκρατική επιχειρεί να αναλύσει τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της, τόσο για να διαπιστώσουν πιθανές επαφές με ποινικούς για να προμηθευτούν όπλα, όσο και για τον εάν είχαν στρατολογήσει και άλλα άτομα.

Στην δικογραφία αναφέρεται πως ηγετικό ρόλο στην υπόθεση έχει άγνωστος ο οποίος από το εξωτερικό φαίνεται να έδινε εντολές στους δύο. Η δίωξη για το πρόσωπο αυτό, αφορά τα αδικήματα της διεύθυνσης τρομοκρατικής οργάνωσης και πρόκλησης για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (πλημμέλημα).

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα