Τουρκία: Απίστευτη “κρυφή” προπαγάνδα από τα κρατικά κανάλια υπέρ του Ερντογάν

Τουρκία: Απίστευτη “κρυφή” προπαγάνδα από τα κρατικά κανάλια υπέρ του Ερντογάν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

Ακόμα και μέσω μίνι ντοκιμαντέρ, που μεταδίδονται υπό το πρόσχημα της συμπλήρωσης 100 ετών από την ίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας, η κρατική τηλεόραση προπαγανδίζει ασύστολα τον Ερντογάν.

Ακόμα και στο μεσοδιάστημα μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων, το κυβερνών AKP δεν χάνει καμία ευκαιρία για (χοντροκομμένη) προπαγάνδα από την κρατική τηλεόραση.

Η επιχείρηση είναι τόσο εξόφθαλμη που μέλος του Ανώτατου Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου της Τουρκίας (και μέλος του αντιπολιτευόμενου CHP) αναγκάστηκε να παρέμβει δημοσίως και να καταγγείλει ότι η προπαγάνδα έχει φτάσει σε απίστευτα ύψη.

Κατά του Τουνσάι Κεσέρ, το 1/4 του προγράμματος του TRT αφιερώνεται σε μηνύματα υπέρ του κυβερνώντος κόμματος που παίρνουν τη μορφή ολιγόλεπτων ντοκιμαντέρ.

Υπό το πρόσχημα της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας (από τον Κεμάλ Ατατούρκ το 1923) μεταδίδονται αυτά τα ντοκιμαντέρ με θεματολογία από διάφορα πεδία όπως είναι η εθνική άμυνα, οι μεταφορές, η υγεία και φυσικά η μετρατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Σύμφωνα με την καταγγελία, μεταξύ 18 και 24 Μαϊου, τα μίνι ντοκιμαντέρ προβλήθηκαν συνολικά 157 φορές (!) την ώρα που τα αντιπολιτευόμενα κόμματα ψάχνουν με το κυάλι τηλεοπτικό χρόνο.

Οσο για τους πιθανούς ελέγχους, είναι απλά ανύπαρκτοι. “Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ούτε ένας” όπως αναφέρει ο Κεσέρ ο οποίος γνωρίζει από το πρώτο χέρι.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα