Αυστραλία: Νεκρή 16χρονη από επίθεση καρχαρία σε ποτάμι στο Περθ

Αυστραλία: Νεκρή 16χρονη από επίθεση καρχαρία σε ποτάμι στο Περθ
Προβλήτα στο νότιο Περθ που οδηγεί στον ποταμό Swan (φωτογραφία αρχείου) iStock

Τραγωδία στη δυτική Αυστραλία όπου ένα 16χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή της από επίθεση καρχαρία ενώ κολυμπούσε στον ποταμό Swan.

Ένα 16χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση καρχαρία ενώ κολυμπούσε στο ποτάμι Swan της δυτικής Αυστραλίας και συγκεκριμένα στο προάστιο Fremantle του Περθ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το άτυχο κορίτσι έκανε τζετ σκι με φίλους της στον ποταμό όταν της επιτέθηκε ο καρχαρίας.

Ο επιθεωρητής Paul Robinson, από την αστυνομία της δυτικής Αυστραλίας, ανέφερε, σύμφωνα με το BBC, ότι είναι πιθανό το κορίτσι να πήδηξε στο νερό για να κολυμπήσει με δελφίνια που συχνά κάνουν την εμφάνισή τους στον ποταμό.

Πρόκειται όπως είπε για ένα πολύ τραυματικό περιστατικό, ενώ η οικογένεια του κοριτσιού είναι απολύτως συντετριμμένη.

Οι πολίτες έχουν κληθεί να δείξουν επιπλέον προσοχή μετά το συμβάν και να τηρήσουν τις απαγορεύσεις των αρχών και να μην επισκεφθούν τυχόν κλειστές παραλίες.

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός πώς ο καρχαρίας βρέθηκε στο ποτάμι, με τον επιθεωρητή Robinson να αναφέρει πως σύμφωνα με τους ειδικούς στην αλιεία, είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστο να βρίσκουμε καρχαρίες σε αυτό το μέρος του ποταμού.

Αυτή πιστεύεται ότι είναι η πρώτη θανατηφόρα επίθεση καρχαρία στον ποταμό Swan από τότε που σκοτώθηκε ένα 13χρονο αγόρι τον Ιανουάριο του 1923.

Η Αυστραλία καταγράφει συνήθως περίπου 20 επιθέσεις καρχαρία κάθε χρόνο, με τις περισσότερες στη Νέα Νότια Ουαλία και τη Δυτική Αυστραλία. Δύο θανατηφόρες επιθέσεις καρχαρία σημειώθηκαν το 2021 και επτά το 2020.

Ιστορικά, ο θάνατος από δάγκωμα καρχαρία δεν είναι συνηθισμένος. Σε περισσότερο από έναν αιώνα καταγραφών, το ποσοστό θνησιμότητας από επίθεση καρχαρία στην Αυστραλία είναι 0,9 – δηλαδή, λιγότερο από ένα άτομο ετησίως.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα