Ρίσι Σούνακ: Σάλος με την ενεργειακή αναβάθμιση του δικτύου για τη θερμαινόμενη πισίνα του

Ρίσι Σούνακ: Σάλος με την ενεργειακή αναβάθμιση του δικτύου για τη θερμαινόμενη πισίνα του
Ρίσι Σούνακ ap

Αίσθηση έχει προκαλέσει η κίνηση του Ρίσι Σούνακ να προχωρήσει στην αναβάθμιση του τοπικού δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας για να θερμάνει την ιδιωτική του πισίνα.

Η νέα, ιδιωτική θερμαινόμενη πισίνα του Ρίσι Σούνακ καταναλώνει τόση ενέργεια που χρειάστηκε να αναβαθμιστεί το τοπικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας για να καλύψει τις απαιτήσεις της σε ρεύμα, σύμφωνα με τον Guardian.

Ενώ πολλοί Βρετανοί βρίσκονται αντιμέτωποι με τους αυξημένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος -και προσπαθούν να περιορίσουν τη χρήση ενέργειας-, πρόσφατα εγκαταστάθηκε επιπλέον εξοπλισμός σε ένα απομακρυσμένο τμήμα του Βόρειου Γιόρκσαϊρ για να παρέχει πρόσθετες υπηρεσίες του Εθνικού Δικτύου στο σπίτι της εκλογικής περιφέρειας του πρωθυπουργού.

Αυτό ακολούθησε την κατασκευή από τον Σούνακ μιας νέας θερμαινόμενης πισίνας, γυμναστηρίου και γηπέδου τένις στους χώρους του αρχοντικού που μένει τα Σαββατοκύριακα. Οι μηχανικοί έπρεπε να εγκαταστήσουν σημαντικό εξοπλισμό και μια νέα σύνδεση με το Εθνικό Δίκτυο που διασχίζει ανοιχτά χωράφια.

Ο Σούνακ θα αναλάβει προσωπικά το κόστος των εργασιών αναβάθμισης της ηλεκτρικής ενέργειας -που εκτιμάται ότι κόστισαν δεκάδες χιλιάδες λίρες- εκτός από το συνεχές κόστος της κατανάλωσης ενέργειας για την πισίνα.

Οι εργασίες κατασκευής της ιδιωτικής 12μετρης πισίνας του Σούνακ ολοκληρώθηκαν ακριβώς τη στιγμή που πολλές δημοτικές πισίνες, μεταξύ άλλων και στην περιοχή του, αναγκάζονται να μειώσουν τις ώρες λειτουργίας τους λόγω του αυξημένου ενεργειακού κόστους. Αυτή την εβδομάδα, η επιτροπή πολιτισμού της Βουλής των Κοινοτήτων κάλεσε την κυβέρνηση να προσφέρει επιπλέον βοήθεια στα κολυμβητήρια στον προσεχή προϋπολογισμό, υποδεικνύοντας ότι 350 κολυμβητήρια έκλεισαν ή μείωσαν το ωράριό τους λόγω του ενεργειακού κόστους.

Μόλις τον περασμένο μήνα, οι υπεύθυνοι μιας πισίνας κοντά στο σπίτι του πρωθυπουργού δήλωσαν ότι θα μειώσουν την πρόσβαση του κοινού λόγω του αυξημένου ενεργειακού κόστους.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να τερματίσει το πρόγραμμα στήριξης των λογαριασμών ενέργειας, αν και είναι πιθανό να το παρατείνει προσωρινά στον προϋπολογισμό της επόμενης εβδομάδας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα