Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου: Άμεση βοήθεια 10.000 ευρώ σε κάθε οικογένεια θανόντος από την τραγωδία στα Τέμπη

Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου: Άμεση βοήθεια 10.000 ευρώ σε κάθε οικογένεια θανόντος από την τραγωδία στα Τέμπη

Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου αποφάσισε να καλύψει τις πρώτες ανάγκες των οικείων όσων «έφυγαν» τόσο άδικα στη σιδηροδρομική τραγωδία

H 1η Μαρτίου του 2023 αποτελεί ακόμη μία τραγική ημερομηνία. Είναι η ημέρα, στην οποία 57 αθώες ψυχές «έφυγαν» από κοντά μας.

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, το οποίο τόσο άδικα στέρησε τη ζωή σε δεκάδες -κυρίως νέους- ανθρώπους, συγκλόνισε και εξακολουθεί να συγκλονίζει όλη την ελληνική κοινωνία, ερχόμενο να προστεθεί στις μεγάλες τραγωδίες της χώρας.

Από το πρώτο λεπτό της σιδηροδρομικής σύγκρουσης, το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου παρακολουθεί με αγωνία όλες τις εξελίξεις, επιθυμώντας να σταθεί έμπρακτα δίπλα στις οικογένειες των 57 θανόντων.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, ακολουθώντας την αντίστοιχη δράση που πραγματοποίησε και το 2018 με την τραγωδία στο Μάτι, αποφάσισε να δώσει άμεση χρηματική δωρεά ύψους 10.000 ευρώ για τις ανάγκες των πλησιέστερων συγγενών των συνανθρώπων μας, οι οποίοι «έφυγαν» εκείνο το μοιραίο βράδυ στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, θα παρασχεθεί μια εφάπαξ οικονομική στήριξη των 10.000 ευρώ, μέσω τραπεζικής κατάθεσης, στον λογαριασμό του κοντινότερου, μέχρι δευτέρου βαθμού, εν ζωή συγγενή του κάθε ενός από τους 57 νεκρούς.

Η όλη διαδικασία θα εκκινήσει κατόπιν γραπτής αίτησης, η οποία θα συνοδεύεται από τα κατάλληλα δικαιολογητικά. Περισσότερες πληροφορίες, αναφορικά με τα απαιτούμενα έγγραφα και την υποβολή των αιτήσεων, είναι διαθέσιμες για τους ενδιαφερομένους στην ιστοσελίδα steliosfoundation.gr.

Η υποβολή των αιτήσεων θα διαρκέσει από την Τρίτη 7 Μαρτίου 23 έως και την Τρίτη 2 Μαΐου 2023. Οι πληρωμές, όπως προαναφέρθηκε, θα γίνουν με τραπεζική μεταφορά σε λογαριασμό τραπέζης του κοντινότερου συγγενή. Τα χρήματα δε, για όσους έχουν συμπληρώσει την αίτηση επιτυχώς, θα έχουν πιστωθεί το αργότερο έως την 15 Μαΐου 2023.

«Το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη μας γέμισε ανείπωτη θλίψη. Θα ήθελα να ευχηθώ τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των θανόντων και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Γνωρίζω πολύ καλά πως η απώλεια της ανθρώπινης ζωής δεν αντικαθίσταται με τίποτα. Ωστόσο, θέλουμε να σταθούμε στο πλευρό των οικογενειών των θανόντων, προσφέροντας ένα άμεσο οικονομικό βοήθημα στους συγγενείς τους, ως μια ελάχιστη υποστήριξη σε αυτή τη δύσκολη στιγμή» δήλωσε σχετικά ο κ. Στέλιος Χατζηιωάννου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα