Πέθανε ο παρουσιαστής Ρολφ Χάρις – Είχε καταδικαστεί για σεξουαλικές επιθέσεις

Πέθανε ο παρουσιαστής Ρολφ Χάρις – Είχε καταδικαστεί για σεξουαλικές επιθέσεις
Ρολφ Χάρις Tim Ireland/AP Photo

Σε ηλικία 93 ετών πέθανε ο παρουσιαστής του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου BBC, Ρολφ Χάρις, ο οποίος είχε φυλακιστεί για σεξουαλικές επιθέσεις σε παιδιά μετά από μία καριέρα 50 χρόνων.

Ο Αυστραλός παρουσιαστής Ρολφ Χάρις, η καριέρα του οποίου ως ένας από τους αγαπητούς παρουσιαστές της βρετανικής τηλεόρασης στιγματίστηκε από τις καταδικαστικές αποφάσεις για σεξουαλική επίθεση εναντίον κοριτσιών για περισσότερες από δύο δεκαετίες, πέθανε σε ηλικία 93 ετών.

Τον Οκτώβριο του 2022, αναφέρθηκε ότι ο Χάρις έπασχε από καρκίνο στον λαιμό και μετά βίας μπορούσε να μιλήσει, όπως αναφέρει ο Guardian.

Η φήμη του Χάρις αμαυρώθηκε όταν καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών και εννέα μηνών το 2014 για 12 άσεμνες επιθέσεις σε τέσσερις νεαρές γυναίκες και κορίτσια, τα μικρότερα από τα οποία ήταν επτά ή οκτώ ετών, μεταξύ 1968 και 1986.

Το 2014, ο πρόεδρος του δικαστηρίου Νάιτζελ Σουίνι είχε καταγγείλλει τη διπλή προσωπικότητα του Χάρις, ο οποίος εκμεταλλευόταν τη διασημότητα του για να επιτίθεται σε μικρά κορίτσια.

“Για περισσότερα από 50 χρόνια ήσασταν ένας δημοφιλής παρουσιαστής και μια προσωπικότητα της τηλεόρασης η οποία ήταν γνωστή διεθνώς, ειδικευόσασταν στις παιδικές εκπομπές. Ήσασταν επίσης γνωστός καλλιτέχνης (…) συνεισφέρατε σε καλούς σκοπούς και φιλανθρωπικά έργα”, είχε πει ο Σουίνι. “Όμως η ομόφωνη απόφαση των ενόρκων πιστοποιεί ότι από το 1969 ως το 1986 διαπράξατε επίσης σεξουαλικά εγκλήματα (…) με θύματα με τα οποία είχατε σημαντική ηλικιακή διαφορά σε όλες τις περιπτώσεις”, πρόσθεσε ο δικαστής καταγγέλλοντας την ‘παντελή έλλειψη τύψεων‘ του Χάρις.

Ο Ρολφ Χάρις είχε τραγουδήσει στις εορταστικές εκδηλώσεις για το “Αδαμάντινο Ιωβηλαίο” της βασίλισσας Ελισάβετ το 2012 και επίσης ζωγράφισε ένα πορτρέτο της με αφορμή τα 80ά της γενέθλια το 2006.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα