Δίκη Πισπιρίγκου: “Τίποτα δεν δικαιολογεί την ανακοπή της Τζωρτζίνας” κατέθεσε η διευθύντρια του Καραμανδάνειου

Δίκη Πισπιρίγκου: “Τίποτα δεν δικαιολογεί την ανακοπή της Τζωρτζίνας” κατέθεσε η διευθύντρια του Καραμανδάνειου
Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου Giannis Dimitropoulos / SOOC

Η διευθύντρια του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου, όπου νοσηλεύτηκε η μικρή Τζωρτζίνα, κατέθεσε πως "όταν το παιδάκι ήρθε ήταν μια χαρά. Τίποτα δεν προμήνυε την ανακοπή" ενώ ξεκαθάρισε ότι "δεν χρησιμοποιούμε στην ανάνηψη κεταμίνη".

«Όταν ήρθε, ήταν μία χαρά παιδάκι η Τζωρτζίνα. Τίποτα δεν προμήνυε την ανακοπή. Την κρατήσαμε γιατί ήταν ένα υπερπολύτιμο παιδάκι. Είχαν χαθεί τα δύο αδέλφια της» κατέθεσε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο την Τετάρτη (22/02) η διευθύντρια του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου, Μαρία Ηλιοπούλου, για τα όσα έγιναν λίγες ημέρες πριν την απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας, που κατηγορείται ότι διέπραξε η Ρούλα Πισπιρίγκου εντός του ιδρύματος στις 11 Απριλίου 2021.

Η μάρτυρας κατέθεσε πως ενημερώθηκε αμέσως όταν έφτασε η Τζωρζίνα στο Νοσοκομείο στις 8 Απριλίου 2021. “Όταν ήρθε, η αιτία εισόδου ήταν η εκδήλωση σπασμών. Ήταν μια χαρά παιδάκι. Τα συμπτώματα ήταν αναφερόμενα”.

Πρόεδρος: «Αν έχει προηγηθεί επεισόδιο σπασμών, ο οργανισμός εμφανίζει κάποια συμπτώματα; Το βλέπουμε στις εξετάσεις του;»

Μάρτυρας: «Στο εγκεφαλογράφημα σίγουρα. Κάναμε δυο, και ήταν φυσιολογικά.»

Πρόεδρος: «Μπορούν οι σπασμοί να προκληθούν από εφιάλτη;»

Μάρτυρας: «Όχι.»

Πρόεδρος: «Έγιναν αιματολογικές εξετάσεις; Προέκυψε κάποιο εύρημα;»

Μάρτυρας: «Όχι. Υπάρχει η εξέταση cpk που στους σπασμούς βλέπουμε να ανεβαίνει η τιμή. Εδώ δεν ήταν ανεβασμένη.»

Πρόεδρος: «Ποια είναι η συνήθης συμπεριφορά των γονέων;»

Μάρτυρας: «Οι περισσότεροι είναι πανικοβλημένοι και αγχωμένοι.»

Πρόεδρος: «Τι κάνουν δηλαδή;»

Μάρτυρας: «Η εικόνα μου είναι ότι αν μπορούσαν να μπουν με το αμάξι στα εξωτερικά ιατρεία, θα το έκαναν.»

Πρόεδρος: «Η κατηγορουμένη πώς ήταν;»

Μάρτυρας: «Η μαμά ήταν μια τυπική μαμά δίπλα στο παιδάκι της. Τίποτα το περίεργο.»

Πρόεδρος: «Πότε μάθατε για την ανακοπή;»

Μάρτυρας: «Όταν γινόταν η ανάνηψη.»

Πρόεδρος: «Είναι πιθανό, σπάνιο; Που εντάσσεται αυτό το επεισόδιο;»

Μάρτυρας: «Ήταν αναπάντεχο και ανεξήγητο. Τίποτα δεν προμήνυε αυτή την εξέλιξη.

Η μάρτυρας είπε πως υπό φυσιολογικές συνθήκες το παιδί θα έπαιρνε εξιτήριο μετά τις πρώτες εξετάσεις που δεν ανέδειξαν τίποτε το ανησυχητικό, αλλά αποφάσισαν να παραμείνει στο Νοσοκομείο εξαιτίας εμετού που τους είπε η μητέρα ότι έκανε. Όπως τόνισε η μάρτυρας, δεν θα έκαναν το ίδιο για άλλο παιδί:

«Σκεφτήκαμε μήπως κόλλησε κάτι και είπαμε να το δούμε. Αν ήταν άλλο παιδάκι ίσως δεν το κάναμε, αλλά συγχωρήστε μου την έκφραση: Ήταν ένα υπερπολύτιμο παιδί. Είχαν χαθεί ήδη άλλο δύο».

Κούγιας: «Έχετε δει το παιδί ποτέ;»

Μάρτυρας: «Τέσσερις μέρες και το είδα μια φορά, την επόμενη από την ημέρα που ήρθε. Καθισμένο στο κρεβάτι του.»

Κούγιας: «Είπατε ότι τίποτα δεν δικαιολογεί το επεισόδιο που ξεκίνησε από καρδιακή ανακοπή και κατέληξε σε εγκεφαλοπάθεια. Καρδιολόγος το είδε;»

Μάρτυρας: «Όχι δεν το είδε. Παιδοκαρδιολόγος υπάρχει μία στην Πάτρα. Κλείσαμε το ραντεβού και μας είπε ότι είχε δει το παιδί κάποια στιγμή.»

“Τίποτα δεν δικαιολογεί την ανακοπή”

Τα φάρμακα που δίναμε δεν είχαν καμία επίπτωση. Τίποτα δεν δικαιολογεί την ανακοπή” είπε η Διευθύντρια του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Μαρία Ηλιοπούλου κατά την εξέταση της από τον συνήγορο της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η μάρτυρας, παιδίατρος που συντόνισε όλες τις εξετάσεις που έγιναν στην Τζωρτζίνα, κατά την πρώτη της εισαγωγή στις 8 Απριλίου 2021 επανέλαβε πως “Όταν το παιδί μπήκε στη κλινική δεν μας προβλημάτισε ως εικόνα, αλλά περισσότερο λόγω οικογενειακού ιστορικού. Ενημερώθηκα αμέσως και αποφασίσαμε να κάνουμε όλες τις δυνατές εξετάσεις αμέσως” όπως είπε.

Η μάρτυρας, που ολοκλήρωσε την κατάθεση της, είπε ότι το επεισόδιο ανακοπής που συνέβη στην Τζωρτζίνα λίγες ώρες αφού είχαν προτείνει να φύγει για το σπίτι του το παιδί,ουσιαστικά δεν έχει εξήγηση. “Τίποτα από τις εξετάσεις που έγιναν δεν δικαιολογεί την ανακοπή” είπε η κ. Ηλιοπούλου η οποία ξεκαθάρισε πως “δεν χρησιμοποιούμε στην ανάνηψη κεταμίνη”.

Όπως ανέφερε η παιδίατρος, η μέτρηση καρδιακών παλμών ήταν μέσα στα φυσιολογικά όρια και πως “ένας ή πέντε εμετοί θα κάνουν ανακοπή. Το μόνιτορ μας έδειχνε 150 σφίξεις”. Σε ερώτηση του κ. Κούγια αν αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει καρδιακό πρόβλημα, η μάρτυρας απάντησε πως το παιδί δεν εμφάνιζε κανένα πρόβλημα. Είπε επίσης πως “στις  3 τα ξημέρωμα του Σαββάτου ( Κυριακή υπέστη ανακοπή) δεν είδαμε (στο μόνιτορ) να έχει κάτι το παιδί. Είδαμε 115 σφίξεις που είναι φυσιολογικές .Είναι φυσιολογικό από 85 μέχρι και παραπάνω από 130 παλμοί. Αν πάρετε τώρα τις σφίξεις μου θα είναι παραπάνω λόγω άγχους”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα