Οργή για τουρίστρια που πόζαρε χαμογελαστή πάνω στις γραμμές του τρένου στο Άουσβιτς

Οργή για τουρίστρια που πόζαρε χαμογελαστή πάνω στις γραμμές του τρένου στο Άουσβιτς
Twitter

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε στα social media η φωτογραφία που τράβηξε επισκέπτρια του Άουσβιτς, στην οποία φαίνεται μια γυναίκα να ποζάρει πάνω στις γραμμές του τρένου χαμογελαστή.

Αντιδράσεις προκάλεσε στο διαδίκτυο η φωτογραφία μιας τουρίστριας από το στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Άουσβιτς, με το μουσείο να σχολιάζει πως “πρέπει να σοβόμαστε τους ανθρώπους που δολοφονήθηκαν”.

Συγκεκριμένα, η τουρίστρια στην φωτογραφία φαίνεται να ποζάρει χαμογελώντας, ενώ κάθεται πάνω στις γραμμές του τρένου που οδηγούν στο πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Η Maria Murphy, μια παραγωγός του βρετανικού GB News, επισκέφθηκε εκείνη την ημέρα το στρατόπεδο συγκέντρωσης και τράβηξε φωτογραφία την τουρίστρια την ώρα που πόζαρε πάνω στις ράγες.

Η ίδια μάλιστα ανήρτησε την συγκεκριμένη φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter και έγραψε στην λεζάντα: “Σήμερα είχα μία από τις πιο οδυνηρές εμπειρίες της ζωής μου. Δυστυχώς δεν φάνηκε να το βρίσκουν όλοι εκεί τόσο συγκλονιστικό”.

Ακόμη, η Maria Murphy προχώρησε σε ένα ακόμη tweet λίγο αργότερα στο οποίο έγραψε:Μας ζητήθηκε επανειλημμένα να είμαστε προσεκτικοί και να δείχνουμε σεβασμό. Θα περίμενε κανείς ότι κάτι τέτοιο δε θα χρειαζόταν να διευκρινιστεί“.

Η απάντηση του μουσείου του Άουσβιτς

Στην ανάρτηση που συγκέντρωσε πάνω από 30 εκατομμύρια προβολές, το μουσείο του Άουσβιτς απάντησε, τονίζοντας πως “οι επισκέπτες θα πρέπει να σέβονται την μνήμη των ανθρώπων που δολοφονήθηκαν”.

“Οι εικόνες μπορούν να έχουν τεράστια συναισθηματική αξία για τους επισκέπτες. Οι εικόνες μας βοηθούν να θυμόμαστε. Όταν έρχονται στο Μουσείο του Άουσβιτς οι επισκέπτες θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι εισέρχονται στον αυθεντικό χώρο του πρώην στρατοπέδου όπου δολοφονήθηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Σεβαστείτε τη μνήμη τους”, αναφέρεται στην ανάρτηση.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα