Νίκος Ανδρουλάκης: Στη Σακελλαροπούλου το απόγευμα για την παραλαβή της διερευνητικής εντολής

Νίκος Ανδρουλάκης: Στη Σακελλαροπούλου το απόγευμα για την παραλαβή της διερευνητικής εντολής
INTIME

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε τον Νίκο Ανδρουλάκη αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επικοινώνησε το μεσημέρι της Τρίτης με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για την παραλαβή της τρίτης διερευνητικής εντολής απόψε στις 18:30.

Νωρίτερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα απέφυγε να απαντήσει αν ο πρόεδρος του κόμματος θα κρατήσει την εντολή. “Κάντε λίγη υπομονή, θα το μάθετε” είπε λακωνικά.

Σημειώνεται ότι τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες, Δευτέρα (22/5) όσο και ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα, Τρίτη (23/5) επισκέφθηκαν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και απέφυγαν να κρατήσουν τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Αν ο κ. Ανδρουλάκης κρατήσει τη διερευνητική και δεν τελεσφορήσουν οι προσπάθειές του (όπως και είναι αναμενόμενο), όπως ορίζει το Σύνταγμα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να καλέσει στο Προεδρικό Μέγαρο τους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων που έχουν προκύψει από τις εκλογές, για τη διερεύνηση του σχηματισμού Κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Bουλής.

Αν και αυτή η προσπάθεια δεν φτάσει σε αποτέλεσμα, τότε σχηματίζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση, με πρωθυπουργό έναν εκ των προέδρων των τριών ανώτατων δικαστηρίων της χώρας (Συμβούλιο Επικρατείας, Άρειος Πάγος, Ελεγκτικό Συνέδριο).

Όπως έχει προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η ημερομηνία των νέων εκλογών θα είναι στις 25 Ιουνίου. Προφανώς και μετά τη νίκη με 20 μονάδες διαφορά, πρόθεση της ΝΔ είναι να πάει για απόλυτη αυτοδυναμία χωρίς συνεργασίες, ενώ στο “μέτωπο” ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ έχει ανοίξει σκληρός “πόλεμος”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα