Λάρισα: Αναβιώνει η υπόθεση της εξαφανισμένης μπαλαρίνας – Αγνοείται εδώ και 21 χρόνια

Λάρισα: Αναβιώνει η υπόθεση της εξαφανισμένης μπαλαρίνας – Αγνοείται εδώ και 21 χρόνια
Δικαστήριο (φωτογραφία αρχείου) (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ξεκίνησε η εκ νέου εκδίκαση της υπόθεσης της εξαφανισμένης 70χρονης μπαλαρίνας στη Μαγνησία. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου 67χρονος επιχειρηματίας για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Γιατί χαρακτηρίστηκε "σπάνια υπόθεση".

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας εκδικάζεται από την Τρίτη (21/2) η υπόθεση της Εριέττας (Μαριέτας) Κοντούλη, της 70χρονης μπαλαρίνας η οποία τον Οκτώβριο του 2002 εξαφανίστηκε από την Αμαλιάπολη Αλμυρού στη Μαγνησία και έκτοτε, 21 χρόνια μετά, η τύχη της αγνοείται.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρίσκεται 67χρονος επιχειρηματίας από τη Μαγνησία, ο οποίος παραπέμπεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Κατηγορία για την οποία κρίθηκε κατά πλειοψηφία ένοχος, τον Απρίλιο του 2022, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας.

Το Δικαστήριο επέβαλε κάθειρξη 15 ετών, με την έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, με αποτέλεσμα να παραμένει ελεύθερος μέχρι η υπόθεση να τελεσιδικήσει στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας.

Όπως επισημαίνει σε σχετικό ρεπορτάζ το onlarissa.gr, πρόκειται για μια σπάνια υπόθεση στα δικαστικά χρονικά, καθώς κατηγορούμενος κρίνεται ένοχος για ανθρωποκτονία, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει βρεθεί η σορός της μπαλαρίνας. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι ο 67χρονος έχει αμετάκλητα κριθεί ένοχος, από άλλα δικαστήρια, για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία και απάτη με αφορμή την εκποίηση μέρους της ακίνητης περιουσίας της ευκατάστατης μπαλαρίνας.

“Δεν έχω καμία σχέση” τόνισε ο 67χρονος, χτες, Τρίτη (21/2), κατά την εκδίκαση της υπόθεσης. Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας δήλωσε τη θέση του απέναντι στην κατηγορία, την οποία και αρνήθηκε σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως “ούτε από το μυαλό κανενός θα μπορούσε να περάσει κάτι τέτοιο…”.

Πρώτη μάρτυρας κατέθεσε η ετεροθαλής αδερφή της μπαλαρίνας, σημειώνοντας πως η ίδια έκανε δήλωση εξαφάνισης της Μαριέτας Κοντούλη στο Α.Τ. Αλμυρού στις 24 Ιουνίου 2003, ημέρα που κατατέθηκε πλαστό έγγραφο σε Δασαρχείο της περιοχής (σ.σ. το οποίο αφορούσε την υπόθεση εκποίησης της περιουσίας).

“Έχω δικαίωμα να μάθω πού είναι. Πού είναι πεθαμένη, πού είναι πεταμένη…” τόνισε μεταξύ άλλων.

Κατά τη χτεσινή δικάσιμο, κατέθεσαν αρκετοί ακόμα μάρτυρες (δικηγόρος, συμβολαιογράφος, υπάλληλοι ΣΔΟΕ και ΔΟΥ, αστυνομικός και συγγενικά πρόσωπα), οι οποίοι αναφέρθηκαν σε διάφορες πτυχές της υπόθεσης, μεταξύ των οποίων, η ανάκληση πληρεξουσίου προς τον κατηγορούμενο, αλλά και η υποβολή συμπληρωματικής δήλωσης εισοδήματος που κατατέθηκε το 2003 στην Εφορία, όταν η μπαλαρίνα είχε εξαφανιστεί από 2002.

Το ΜΟΕ Λάρισας διέκοψε και αναμένεται να επανέλθει στις 30 Μαρτίου, με τις καταθέσεις 7 ακόμα μαρτύρων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα