Mailchimp: Έπεσε θύμα επίθεσης χάκερ για δεύτερη φορά σε έξι μήνες

Mailchimp: Έπεσε θύμα επίθεσης χάκερ για δεύτερη φορά σε έξι μήνες
mailchimp.com

Πρόσβαση σε δεδομένα 133 λογαριασμών της Mailchimp απέκτησαν χάκερ, μετά από επίθεση που πραγματοποίησαν. Πριν έξι μήνες είχε γίνει αντίστοιχη επίθεση.

Στη γνωστοποίηση ότι έπεσε θύμα επίθεσης χάκερ προχώρησε η Mailchimp, δηλώνοντας παράλληλα πως παραβιάστηκαν τα προσωπικά δεδομένα δεκάδων πελατών.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που η εταιρεία πέφτει θύμα αντίστοιχης ενέργειας, με τα στοιχεία να δείχνουν μάλιστα πως πρόκειται για σχεδόν πανομοιότυπη επίθεση με την προηγούμενη.

Η Mailchimp ανέφερε σε μια ανώνυμη ανάρτηση στο ιστολόγιό της, ότι η ομάδα ασφαλείας της εντόπισε έναν εισβολέα στις 11 Ιανουαρίου να αποκτά πρόσβαση σε ένα από τα εσωτερικά εργαλεία της που χρησιμοποιούνται από την υποστήριξη πελατών και τη διαχείριση λογαριασμών της Mailchimp. Όπως αναφέρει το techcrunch.com η εταιρεία δεν ανέφερε για ποιο χρονικό διάστημα ο εισβολέας βρισκόταν στα συστήματά της.

Η Mailchimp δήλωσε ότι ο χάκερ στόχευσε τους υπαλλήλους και τους εργολάβους της με μια επίθεση κατά την οποία κάποιος χρησιμοποίησε τεχνικές χειραγώγησης μέσω τηλεφώνου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή κειμένου για να αποκτήσει ιδιωτικές πληροφορίες, όπως κωδικούς πρόσβασης. Στη συνέχεια, ο χάκερ χρησιμοποίησε αυτούς τους παραβιασμένους κωδικούς πρόσβασης των εργαζομένων για να αποκτήσει πρόσβαση σε δεδομένα 133 λογαριασμών της Mailchimp, τους οποίους η εταιρεία ενημέρωσε για την εισβολή.

Ένας από τους λογαριασμούς ανήκει στον γίγαντα ηλεκτρονικού εμπορίου, WooCommerce.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα