Μητσοτάκης κατά “Νίκης”: Κανείς δεν είναι πιο πιστός από κάποιον άλλο

Μητσοτάκης κατά “Νίκης”: Κανείς δεν είναι πιο πιστός από κάποιον άλλο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης Aris Oikonomou / SOOC

"Δεν μπλέκουμε την πίστη με τις πολιτικές μας επιλογές", δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ από την Κατερίνη, αφήνοντας αιχμές κατά της "Νίκης" για εργαλειοποίηση της ορθοδοξίας. "Η ΝΔ έρχεται με φόρα", εκτίμησε.

Με στόχο να ανακόψει τις διαρροές προς τα δεξιά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε μία ομιλία με έντονο πατριωτικό και θρησκευτικό στίγμα, σε ανοιχτή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Η Πιερία άλλωστε ήταν η περιφέρεια όπου η “Νίκη” έλαβε τα υψηλότερα ποσοστά της, ενώ γενικότερα στη Μακεδονία και τη Βόρεια Ελλάδα η ΝΔ έχει χάσει και προς την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου. Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε μάλιστα νωρίτερα σήμερα το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, το Κιλκίς και τα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, από όπου άφησε αιχμές για εργαλειοποίηση της ορθοδοξίας από τη “Νίκη”.

Και στην Κατερίνη κινήθηκε σε πατριωτικούς τόνους, ενώ επικαλέστηκε τον κομματικό πατριωτισμό των νεοδημοκρατών και διεκδίκησε για τη ΝΔ την ορθόδοξη ψήφο.

Η Μακεδονία είναι γαλάζια και η καρδιά της Νέας Δημοκρατίας χτυπά πάντα στη Μακεδονία, στη γενέτειρα του ιδρυτή μας Κωνσταντίνου Καραμανλή”, δήλωσε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαϊου και πρόσθεσε: “Η δουλειά δεν έχει τελειώσει ακόμη, στις 25 Ιουνίου πάμε να πετύχουμε μία ακόμη μεγαλύτερη νίκη”.

Με αφορμή το γεγονός ότι απόψε διεξάγεται ο τελικός του Champions League, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε: “Η φανέλα της ΝΔ είναι πολύ βαριά και είναι γαλανόλευκη, στα χρώματα της πατρίδας“.

Ο κ.Μητσοτάκης επισήμανε ότι στις 25 Ιουνίου καραδοκεί: “Ο κίνδυνος του εφησυχασμού, της λογικής: δεν βαριέσαι τώρα, αυτοί έχουν πάρει πάνω από 40%, μήπως πάμε να ψηφίσουμε κανένα μικρότερο κόμμα, μήπως πάμε στην παραλία” και πρόσθεσε: “Όχι φίλες και φίλοι, θα είμαστε όλες και όλοι στην κάλπη. Η κάλπη είναι άδεια, πρέπει να ξαναγεμίσει με πολλά γαλάζια ψηφοδέλτια και πρέπει να αυξήσουμε και άλλο τα ποσοστά μας”.

Εκτίμησε μάλιστα ότι: “Στην Κατερίνη, ειδικά εδώ πέρα στην Πιερία έχουμε περιθώρια να πάμε ακόμη καλύτερα” και προέβλεψε πως: “Θα κάνουμε ανατροπή στην Πιερία, θα βγάλουμε κι άλλο βουλευτή στην Πιερία”.

Ο κ. Μητσοτάκης στη συνέχεια σημείωσε: “Πρέπει να δούμε με ειλικρίνεια τα εκλογικά αποτελέσματα και να διαπιστώσουμε ότι εδώ ειδικά στη δικιά σας περιοχή κάποιοι συμπολίτες μας, που πιστεύω ότι κατά βάθος ανήκουν στη ΝΔ, μπορεί να σαγηνεύθηκαν από κάποια κόμματα, από κάποια κομματίδια τα οποία προέταξαν τη δήθεν προνομιακή σχέση τους με την ορθοδοξία για να πάρουν την ψήφο συμπολιτών μας”.

Πρόσθεσε δε: “Τους το λέω ξεκάθαρα, η ορθοδοξία ενώνει και δεν διχάζει. Η πίστη μας δεν φυλακίζεται στα όρια κάποιων μικρών κομματιών. Κανείς δεν είναι περισσότερο πιστός από κάποιον άλλον και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση την εργαλειοποίηση της πίστης για πολιτικούς σκοπούς. Το είπε ο Αρχιεπίσκοπος, το είπε ο Πατριάρχης, το λέμε και εμείς. Δεν θα επιτρέψουμε τέτοια φαινόμενα. Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ. Ξεχωριστές θέσεις Εκκλησίας και πολιτείας. Δεν μπλέκουμε την πίστη με τις πολιτικές μας επιλογές”.

Κάλεσε επίσης τους ψηφοφόρους της “πατριωτικής δεξιάς” να αναλογιστούν: “Ποιοι είναι οι εύκολοι πατριώτες στα λόγια και ποιοι πρεσβεύουν στην πράξη τον πατριωτισμό της ευθύνης και του αποτελέσματος”, ενώ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα Rafale και στο φράχτη στον Έβρο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε επίσης στη δημόσια υγεία. “Εχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε για να στηρίξουμε το ΕΣΥ, δήλωσε. Υπογράμμισε ότι το ΕΣΥ έμεινε όρθιο στα χρόνια της πανδημίας και εξέφρασε ευχαριστίες σε γιατρούς και νοσηλευτές.

“Εχουμε δουλειά ακόμη να κάνουμε”, τόνισε και σχολίασε: “Μας πληγώνουν οι περιπτώσεις εκείνες -που είναι λίγες, που είναι εξαιρέσεις- όταν καλούν το ΕΚΑΒ να πάει κάπου και το ΕΚΑΒ καθυστερεί. Έχουμε τις γνώσεις και τα χρηματοδοτικά εργαλεία να το στηρίξουμε”.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τους πολίτες: “Δώστε μου τη δύναμη, αυτό το έργο που ξεκινήσαμε να μη σταματήσει και να συνεχιστεί”. Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι “η εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι πολίτες στην κάλπη, θα επιβεβαιωθεί και πάλι στις κάλπες της 25ης Ιουνίου”.

Είπε μάλιστα: “Σκεφτόμουν αν θα το πω αυτό, αλλά θα το πω: Η ΝΔ έρχεται με φόρα στην κάλπη της 25ης Ιουνίου”.

Κάλεσε δε όλα τα γαλάζια στελέχη να βρουν “αυτούς τους συμπολίτες μας, τους σκεπτόμενους, που μπορεί να μην μας ψήφισαν στην κάλπη της 21ης Μαϊου, και να τους εξηγήσουμε γιατί αυτή η εκλογή είναι τόσο σημαντική”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα