Πώς η Αχτσιόγλου αποδόμησε το επιχείρημα της ΝΔ για τα “83 δισ. του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ”

Πώς η Αχτσιόγλου αποδόμησε το επιχείρημα της ΝΔ για τα “83 δισ. του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ”
Η Έφη Αχτσιόγλου Eurokinissi

H Έφη Αχτσιόγλου εξήγησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη με ποιον τρόπο φτάνει η Νέα Δημοκρατία να κοστολογεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στα 83 δις.

Καλεσμένη στην τηλεόραση του KONTRA το βράδυ της Παρασκευής, η Εφη Αχτσιόγλου ερωτήθηκε και για το αν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κοστολογείται πράγματι στα 83 δις όπως ισχυρίζεται η Νέα Δημοκρατία.

Η πρώην Υπουργός απάντησε πολύ συγκεκριμένα λέγοντας τα εξής: “Σ’ αυτή τη συζήτηση μπήκαμε επειδή έχει εμπλακεί και το ποιος θεσμός θα κάνει την κοστολόγηση των προγραμμάτων. Δίνεται στους πολίτες η εντύπωση ότι έχουμε μία κορυφαία διαφωνία σε γνώσεις των δημοσιονομικών. Αυτό που η ΝΔ έχει κοστολογήσει το πρόγραμμά μας στα 83 δις είναι μία από τις γιγαντιώδεις στρεβλώσεις, νηπιακού επιπέδου.

Η ΝΔ λέει ότι είναι 80 δις τα χρόνια επειδή το κοστολογεί στα 20 δις το χρόνο. Τα οικονομικά προγράμματα όμως δεν αθροίζονται έτσι. Στα 20 δις ετησίως καταλήγει δε επειδή δεν μετράει τα έσοδα και διότι αθροίζει 8 δις για την υγεία και την παιδεία γιατί είπαμε ότι θέλουμε να προσεγγίσουμε σε βάθος τετραετίας τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Αρα φτάνουμε αρχικά στα 14 και μετά στα 6,5 δις. Κάνει, τέλος και κάποιες εμφανείς υπερκοστολογήσεις σε πράγματα όπως η μείωση του φόρου στα καύσιμα. Κατά τον κ. Σταϊκούρα κοστίζει 1,5 δις, κατά τον κύριο Μητσοτάκη τώρα 2. Με αυτές τις στρεβλώσεις λοιπόν φτάνουν στα 83 δις και όχι με κάποια ειδική τεχνογνωσία στα δημόσια οικονομία”.

Δείτε το VIDEO

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα