Μητσοτάκης για “Νίκη”: Η πίστη δεν φυλακίζεται στα όρια κάποιων μικρών κομμάτων

Μητσοτάκης για “Νίκη”: Η πίστη δεν φυλακίζεται στα όρια κάποιων μικρών κομμάτων
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ωραιόκαστρο Eurokinissi

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάρφωσε όσους υποστηρίζουν ότι δήθεν αυτοί εκφράζουν την Εκκλησία και την Ορθοδοξία και κάποιοι άλλοι είμαστε λιγότερο ορθόδοξοι ή λιγότεροι πιστοί απ’ αυτούς”.

Νέο μήνυμα στους δεξιούς ψηφοφόρους που στις 21 Μαϊου “έφυγαν” από τη Νέα Δημοκρατία προς την Ελληνική Λύση και κυρίως τη “Νίκη”, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ωραιόκαστρο.

Η ΝΔ στις πρώτες εκλογές έχασε στην περιφέρεια Β Θεσσαλονίκης τρεις μονάδες, ενώ το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου άγγιξε σχεδόν το 8% και το κόμμα “Νίκη” έλαβε 6,20%. Για αυτό και ο κ.Μητσοτάκης ξεκίνησε τη μάχη του βορρά από το Ωραιόκαστρο, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Κιλκίς και τα Κουφάλια Θεσσαλονίκης και το απόγευμα θα απευθύνει χαιρετισμό σε συγκέντρωση πολιτών στην Κατερίνη, καθώς στην Πιερία η “Νίκη” έλαβε το υψηλότερο ποσοστό της.

“Θέλω με την ευκαιρία αυτή να απευθυνθώ σε όλους τους συμπολίτες μας οι οποίοι πιστεύουν ότι υπάρχουν κόμματα -ειδικά μικρά κόμματα, ανύπαρκτα κόμματα τα οποία δεν τα γνωρίζουμε- τα οποία μπορούν να εκφράσουν αυτά αυθεντικά το θρησκευτικό συναίσθημα. Θέλω να τους πω ότι η πίστη δεν φυλακίζεται στα όρια κάποιων μικρών κομμάτων. Η πίστη και η ορθοδοξία ενώνει, δεν διχάζει. «Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ»”, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης από το Ωραιόκαστρο.

“Ας αφήσουν, λοιπόν, διάφοροι, οι οποίοι θέλουν να δοξάζονται κρυπτόμενοι, στην άκρη αυτές τις λογικές ότι δήθεν αυτοί εκφράζουν την Εκκλησία και την Ορθοδοξία και κάποιοι άλλοι είμαστε λιγότερο ορθόδοξοι ή λιγότεροι πιστοί απ’ αυτούς. Δε νομίζω ότι τα επιχειρήματα αυτά μπορούν να στέκουν σήμερα στην ελληνική κοινωνία του 2023” , πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Απευθύνθηκε επίσης σε αυτούς “οι οποίοι με πολύ μεγάλη ευκολία μιλούν για πατριωτισμό, για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων” και να τους ζήτησε “να αναλογιστούν, ποια κυβέρνηση ήταν αυτή η οποία, εν μέσω πολύ μεγάλων δυσκολιών κατάφερε και κράτησε σταθερό το σκάφος της χώρας και έκανε σήμερα την Ελλάδα πολύ πιο ισχυρή από ό,τι ήταν το 2019.”

Ο κ. Μητσοτάκης κλείνοντας υπενθύμισε ότι η Β Θεσσαλονίκης αποτελεί παραδοσιακά ένα ισχυρό κάστρο της ΝΔ και ζήτησε από τα γαλάζια στελέχη να τρέξουν για να αυξήσει ξανά τα ποσοστά της. “Και μπορούμε να συμπιέσουμε -όπως σας είπα και πριν- κόμματα και κομματίδια τα οποία ξαφνικά «βγήκαν στον αφρό», χωρίς να λένε απολύτως τίποτα, επικαλούμενα μόνο και μόνο το συναίσθημα”, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα