Έγκλημα στην Αχαΐα: Επίθεση 150 ατόμων στο σπίτι του δράστη – Απολογείται την Παρασκευή

Έγκλημα στην Αχαΐα: Επίθεση 150 ατόμων στο σπίτι του δράστη – Απολογείται την Παρασκευή
Στιγμιότυπο από τον τόπο του άγριου φονικού στην Κάτω Αχαΐα pelop.gr

Γύρω στα 150 άτομα, πιθανόν από την οικογένεια του θύματος, επιτέθηκαν στο σπίτι του δράστη του άγριου εγκλήματος στην Κάτω Αχαΐα. Ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος αναμένεται να απολογηθεί την Παρασκευή.

Επίθεση περίπου 150 ατόμων σημειώθηε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης (20/4) στο σπίτι του 63χρονου καθ’ ομολογίαν δράστη του άγριου φονικού στην Κάτω Αχαΐα, με την Αστυνομία να προχωρά σε πέντε, τουλάχιστον, προσαγωγές.

Οι πρώτες πληροφορίες, όπως τις μετέδωσε το pelop.gr, κάνουν λόγο για άτομα που κινήθηκαν προς το σπίτι του 63χρονου δράστη, τα οποία πιθανόν προέρχονται από την οικογένεια και το περιβάλλον του θύματος.

Σύμφωνα με το pelop.gr, προκάλεσαν διάφορες ζημιές στο σπίτι του 63χρονου δράστη, όμως η έλευση της Αστυνομίας που έσπευσε στο σημείο, απέτρεψε τα χειρότερα.

Την Παρασκευή απολογείται ο δράστης

Συνοδεία αστυνομικών και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο έφτασε το μεσημέρι της Τετάρτης (19/4), στα Δικαστήρια Πατρών ο 63χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης του στυγερού εγκλήματος στην Κάτω Αχαΐα.

Κατά την είσοδο του αρκέστηκε να δηλώσει μετανιωμένος για την πράξη του, ενώ δεν απάντησε σε καμία ερώτηση των δημοσιογράφων για το κίνητρο που “όπλισε” το χέρι του.

Εμφανίστηκε ενώπιον του εισαγγελέα που του άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοχρησία, χωρίς συνήγορο υπεράσπισης. Ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία ν’ απολογηθεί την Παρασκευή (21/4), ενώ το δικαστήριο θα του ορίσει δικηγόρο.

Τον σκότωσε με 56 μαχαιριές

Την ίδια στιγμή, σοκαριστικά είναι τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, καθώς σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», η σορός του 63χρονου έφερε συνολικά 56 μαχαιριές.

Ο δράστης της δολοφονίας έπληξε το θύμα με μαχαίρι μικρού μεγέθους, το οποίο, κατά πληροφορίες της «Π», χρησιμοποιείται σε κτηνοτροφικές εργασίες, καταφέρνοντάς του, όπως αναφέρεται και στην επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, πολλαπλά τραύματα στην κοιλιακή – θωρακική χώρα και στα πλευρά.

Το κατακρεουργημένο πτώμα, που βρέθηκε σε χωράφι, “μαρτυρούσε” από την πρώτη στιγμή πως επρόκειτο για “άγριο”, έγκλημα, με τον δράστη να επιδεικνύει ιδιαίτερο μένος στο θύμα, το οποίο φέρεται πως προσπάθησε να αντισταθεί.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, αφορμή του εγκλήματος στάθηκε ο ερωτικός δεσμός που φέρεται να είχε συνάψει το θύμα με τη σύζυγο του δράστη ο οποίος όταν το έμαθε έκλεισε ραντεβού με το θύμα για να μιλήσουν σε ερημική τοποθεσία. Εκεί συναντήθηκαν και ο δράστης τον κατακρεούργησε με 30-40 μαχαιριές σε όλο του το σώμα.

Μία γυναίκα σε ικανή απόσταση άκουσε τις κραυγές απόγνωσης του θύματος και κάλεσε την Αστυνομία. Πεταμένο μέσα σε έναν θάμνο στα 50 μέτρα απόσταση από το σώμα του νεκρού, εντοπίστηκε το μαχαίρι που χρησιμοποίησε ο δράστης.

Η κάμερα που “πρόδωσε” τον δράστη

Άμεσα οι έρευνες κινήθηκαν σε δύο άξονες: ο πρώτος ήταν να ερευνηθεί διεξοδικά ο χώρος προκειμένου να εντοπιστεί το μαχαίρι που χρησιμοποίησε ο δράστης και ο δεύτερος να βρεθούν ίχνη από το δρομολόγιο που ακολούθησε, προκειμένου να εντοπιστεί.

Λίγη ώρα αργότερα, τον εντόπισαν μέσω οπτικού υλικού από κάμερα, να κινείται αμέσως μετά το έγκλημα και μάλιστα να βγάζει το σακάκι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το tempo24.news, ήταν πλέον βέβαιοι για την ταυτότητά του και ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση κατάφεραν να τον συλλάβουν. Ύστερα από έρευνες βρήκαν και τα ρούχα που φορούσε κατά τη διάρκεια της συμπλοκής και του εγκλήματος.

Στη συνέχεια ο ίδιος ομολόγησε και υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο που είχε κρύψει το μαχαίρι. Επρόκειτο για ένα θάμνο ο οποίος βρισκόταν κοντά στο σημείο του εγκλήματος

Φόβοι για βεντέτα

Από τη στιγμή της σύλληψης του 63χρονου, στην Κάτω Αχαΐα βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη και ομάδα ΟΠΚΕ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας προκειμένου να αποφευχθούν πιθανά περιστατικά αντεκδίκησης ανάμεσα σε μέλη των δύο οικογενειών.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα