Victor Lewis-Smith: Πέθανε ο παρουσιαστής-φαρσέρ – Θύμα του κι η πριγκίπισσα Νταϊάνα

Victor Lewis-Smith: Πέθανε ο παρουσιαστής-φαρσέρ – Θύμα του κι η πριγκίπισσα Νταϊάνα
Victor Lewis-Smith YouTube

Σε ηλικία 65 ετών πέθανε ο σατιρικός συγγραφέας, παραγωγός, τηλεκριτικός και αρθρογράφος εφημερίδων Victor Lewis-Smith μετά από σύντομη ασθένεια.

Ο Βρετανός συγγραφέας, ραδιοτηλεοπτικός και σατιρικός Victor Lewis-Smith, γνωστός ως τηλεκριτικός αλλά και για τις φάρσες που έκανε σε σημαντικά πρόσωπα, ακόμα και στην πριγκίπισσα Νταϊάνα, πέθανε σε ηλικία 65 ετών μετά από σύντομη ασθένεια.

Ο Lewis-Smith, σύμφωνα με όσα αναφέρει το BBC, πέθανε στην πόλη Μπριζ το Σάββατο, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά το πρακτορείο Borkowski PR με δήλωσή του, περιγράφοντάς τον ως “ένα μοναδικό και αναντικατάστατο ταλέντο“.

Γεννημένος στο Έσσεξ, ο Lewis-Smith ξεκίνησε την καριέρα του στο BBC Radio Medway. Αφού εργάστηκε στο Radio York, μετακόμισε στο Radio 4 όπου ήταν παραγωγός προσωπικού για το Midweek και το Start The Week στα μέσα της δεκαετίας του 1980, ενώ το σουρεαλιστικό στυλ της κωμωδίας του ενέπνευσε κωμικούς όπως ο Sacha Baron Cohen.

Ο Lewis-Smith συνέχισε να εργάζεται ως παραγωγός ταινιών, τηλεόρασης και ραδιοφώνου, κυρίως μέσω της εταιρείας παραγωγής του Associated Rediffusion Productions Limited.

Στη συνέχεια εργάστηκε ως επικεφαλής τηλεκριτικός για το London Evening Standard για περισσότερα από 15 χρόνια και ως αρθρογράφος στην Daily Mirror για μια δεκαετία.

Αν κάτι όμως έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη όλων είναι τα τηλεφωνήματα φάρσες που έκανε σε σημαντικά πρόσωπα, μεταξύ αυτών και στην πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Ανάμεσα στους “στόχους” του ήταν τα Harrods αλλά και τηλεοπτικές εκπομπές, ενώ πρόσφατα αποκαλύφθηκε πως είχε μιμηθεί τη φωνή του αστροφυσικού Στίβεν Χόκινγκ για να κάνει φάρσα στην πριγκίπισσα Νταϊάνα. Η συνομιλία τους κυκλοφόρησε πλήρως το 2015, αφού κρατήθηκε μυστική για δύο δεκαετίες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα