ATTICA Bank: Αποχωρεί το ΤΜΕΔΕ

ATTICA Bank: Αποχωρεί το ΤΜΕΔΕ
Attica Bank Intime

Η διαχείριση των προβληματικών ανοιγμάτων είναι ο κύριος στόχος στη νέα φάση  της Τράπεζας Αττικής

Το συμπληρωματικό ενημερωτικό για την Attica Bank αναμένεται να εγκρίνει σήμερα το προγραμματισμένο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας.

Εν των μεταξύ όπως διαφαίνεται μετά και τις τελευταίες εξελίξεις το ΤΜΕΔΕ δεν τα βρήκε με το σχήμα της Thrivest κι έτσι αναμένεται να μην στηρίξει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Το κενό θα καλυφθεί με κεφάλαια από τις συστημικές τράπεζες ενώ οι πληροφορίες μέχρι στιγμής θέλουν στην αύξηση να “ζυγίζεται” και η συμμετοχή της Παγκρήτιας αφού ληφθούν οι απαραίτητες για το σκοπό αυτόν εγκρίσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία προβλέπει εξυγίανση της τράπεζας και συγχώνευσή της με την Παγκρήτια τράπεζα στην οποία βασικός μέτοχος και στρατηγικός επενδυτής είναι η Thrivest.

Η διαχείριση των προβληματικών ανοιγμάτων είναι η αιχμή του δόρατος της ε εξυγίανσης της Τράπεζας Αττικής. Ετσι το μεγαλύτερο τμήμα της αύξησης των 490 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για το σκοπό αυτόν.

Η διοίκηση της Attica Bank ξεκινάει από τα χαρτοφυλάκια Astir 1 και Metexelixis έχοντας ήδη λάβει δεσμευτικές προσφορές για το πρώτο χαρτοφυλάκιο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα