Καιρός: Πρωτοχρονιά με υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα

Καιρός: Πρωτοχρονιά με υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα
Ηλιόλουστος καιρός Eurokinissi

Λίγες νεφώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά την Πρωτοχρονιά, με την θερμοκρασία να παραμένει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Λίγες νεφώσεις και τοπικές ομίχλες το πρωί στα ηπειρωτικά.
  • Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16 βαθμούς στα βόρεια, στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.
  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4-5 μποφόρ στα πελάγη

Η προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Την Κυριακή (Πρωτοχρονιά) σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και τα νότια. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες στα ηπειρωτικά.


Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και στα βόρεια θα φθάσει τους 14 με 16 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Την 1/1/1982 είχαμε θερμοκρασία 18°C στα Ιωάννινα.
  • Το 1983 & 1992 εκδηλώθηκαν χιονοπτώσεις στην Αττική.
  • Το 2010 επικράτησαν πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα και είχαμε 30°C στις Βρύσσες Χανίων και το Ηράκλειο.
  • Το 2015 εκδηλώθηκαν πλημμύρες στα Χανιά, δεκάδες κλήσεις στην πυροσβεστική.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα