Νέες απειλές Ακάρ – “Όσοι θέλουν ένα καλό αύριο, να απομακρυνθούν από τα σημερινά λάθη”

Νέες απειλές Ακάρ – “Όσοι θέλουν ένα καλό αύριο, να απομακρυνθούν από τα σημερινά λάθη”
Χουλουσί Ακάρ ap

Για προσπάθεια να αυξήσει την ένταση με παράλογες και παράνομες απαιτήσεις και αξιώσεις κατηγόρησε την Ελλάδα ο υπ. Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ εξαπολύοντας νέες απειλές κατά της χώρας.

Σε δηλώσεις που θυμίζουν περισσότερο εκβιασμό προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ εξαπολύοντας νέες απειλές κατά της Ελλάδας, κατηγορώντας τη χώρα ότι κάνει κάθε προσπάθεια να αυξήσει την ένταση και μάλιστα με συνεχείς προκλητικές ενέργειες και επιθετική ρητορική.

Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης στην οποία συμμετείχαν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατηγός Yaşar Güler, οι υφυπουργοί Yunus Emre Karaosmanoğlu και Şuay Alpay, ο διοικητής χερσαίων δυνάμεων στρατηγός Musa Avsever, ο διοικητής των ναυτικών δυνάμεων ναύαρχος Ercüment Tatlıoğlu και ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας στρατηγός Atilla Gülan και οι διοικητές μονάδων, ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε χαρακτηριστικά πως “η Ελλάδα κάνει κάθε προσπάθεια να αυξήσει την ένταση με παράλογες και παράνομες απαιτήσεις και διεκδικήσεις, με συνεχείς προκλητικές ενέργειες και επιθετική ρητορική. Δεν είναι ποτέ δυνατό να επιτρέψουμε οποιοδήποτε τετελεσμένο γεγονός. Θα πρέπει να επιστρέψουν“.

Δηλώνοντας ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν την ασφάλεια των συνόρων με το αφήγημα ότι “τα σύνορα είναι τιμή” και μάχονται εναντίον όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων, ιδιαίτερα του PKK/PYD-YPG, του DAESH και του FETO στη χώρα και όχι μόνο, ο Ακάρ ανέφερε πως “προστατεύουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στον ουρανό μας με αποφασιστικότητα και ταυτόχρονα, καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες για να συμβάλουμε στην ειρήνη της περιοχής και του κόσμου με την έμπνευση που λάβαμε από τους προγόνους μας που έφεραν ειρήνη, ηρεμία και δικαιοσύνη σε 7 κλίματα και 3 ηπείρους”.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, όπως αναφέρει η Hurriyet, ο Ακάρ είπε ότι “η Ελλάδα κάνει κάθε προσπάθεια να αυξήσει την ένταση με προκλητικές ενέργειες και επιθετική ρητορική, με παράλογες, λογικές και παράνομες απαιτήσεις και αξιώσεις”.

Τονίζοντας ότι σε κάθε είδους άδικες και παράνομες ενέργειες της Ελλάδας δόθηκε η απαραίτητη απάντηση σε διπλωματικό επίπεδο εντός του πλαισίου της αμοιβαιότητας, ο Ακάρ είπε, “δεν είναι ποτέ δυνατό για εμάς να επιτρέψουμε οποιοδήποτε τετελεσμένο γεγονός. Η προσδοκία μας είναι ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί και στρατιωτικοί να εγκαταλείψουν αμέσως την αδιάλλακτη και προκλητική στάση τους για εγχώριους πολιτικούς σκοπούς, να επικεντρωθούν στην επίλυση προβλημάτων μέσω του διαλόγου και να διδαχθούν από την ιστορία. Όσοι θέλουν το μέλλον τους να είναι καλό, πρέπει να απομακρυνθούν από τα λάθη του χθες και του σήμερα”, είπε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα