Καιρός: Διατηρείται η αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια – Άνεμοι έως 5 μποφόρ

Καιρός: Διατηρείται η αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια – Άνεμοι έως 5 μποφόρ
Συννεφιά στην Αττική Eurokinissi

Άνεμοι έως 4 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Διατηρείται η αστάθεια το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή .
  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 μποφόρ στο Αιγαίο.

Η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Παρασκευή προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους κατά τόπους στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και από τις μεσημβρινές ώρες στην Κρήτη και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί ασθενείς.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 26 με 28 βαθμούς και στα νησιά τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός στην Αθήνα

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε στα βόρεια είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός στην Θεσσαλονίκη


Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα:

  • Στις 26/5/1952 εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας.
  • Το 2007 παρατηρήθηκε υδροσίφωνας στο Ηράκλειο.
  • Το 2012 είχαμε ισχυρές καταιγίδες στην Ήπειρο.
  • Το 2015 χαλαζόπτωση έπληξε τη Γαύδο και τη Νάξο. Υδροσίφωνας στο Αγαθονήσι. — Το 2016 έπεσε μεγάλου μεγέθους χαλάζι στη Ροδόπη

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα