Ο Μητσοτάκης επενδύει στην πόλωση 

Ο Μητσοτάκης επενδύει στην πόλωση 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης AP

Ανεβάζει τους τόνους για να πολώσει εν όψει των εκλογών της 21ης Μαϊου ο πρωθυπουργός. Σκληρές εκφράσεις κατά Τσίπρα και διλήμματα προς δεξιούς και πασοκογενείς ψηφοφόρους.

Στην πόλωση επενδύει εν όψει των εκλογών της 21ης Μαϊου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανεβάζοντας τους τόνους και χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα.

Ενδεικτικό είναι ότι σε προεκλογική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας χθες στην Κέρκυρα, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για “μίζερα ψέματα” και τον χαρακτήρισε “εκπρόσωπο του γκρίζου και της κακομοιριάς”.

Ο πρωθυπουργός απέδωσε άλλωστε χαρακτήρα σκληρού διλήμματος στις εκλογές της 21ης Μαϊου θέλοντας να αποφύγει τον σκόπελο της χαλαρής ψήφου και της ψήφου διαμαρτυρίας, αλλά και να συσπειρώσει τόσο τους δεξιούς όσο και τους πασοκογενείς ψηφοφόρους.

Ο κ. Μητσοτάκης συνόψισε εν τέλει το δίλημμα της κάλπης ως εξής: “Με το ΣΥΡΙΖΑ του χθες ή με τη ΝΔ του αύριο; Τόσο απλά και τόσο καθαρά.” Και τόνισε ότι: “Η 21η Μαϊου ειναι η πιο κρίσιμη ημέρα”.

Για να πολώσει τους δεξιούς ψηφοφόρους, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε πολλάκις στο μεταναστευτικό και την εξωτερική πολιτική. Και για να πείσει τους πασοκογενείς ψηφοφόρους, επανέλαβε το αφήγημα πως “αυτοδυναμία της ΝΔ σημαίνει ευρυχωρία”. Ενώ για άλλη μία φορά επιχείρησε να αναζωπυρώσει το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, που “βλάστησε” στο δημοψήφισμα του 2015 και εκφράστηκε στις εκλογές του 2019, θυμίζοντας τους φόρους στη λεγόμενη “μεσαία τάξη” και τα capital controls. Και ταυτόχρονα επανέφερε το αφήγημα περί κινδύνου σχηματισμού “κυβέρνησης ηττημένων” στις πρώτες κάλπες.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε μάλιστα στην υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, σε μία προσπάθεια να ακυρώσει την κριτική που είχε δεχθεί στο παρελθόν η κυβέρνηση για Λιγνάδη. Αφού το μεσημέρι στην παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος Ιονίων Νήσων, σχολίασε με αφορμή το πόρισμα της UNESCO για την Ακρόπολη ότι “κάποιοι πρέπει να ζητήσουν συγνώμη στη Λίνα Μενδώνη και για αυτό και για πολλά άλλα”, το βράδυ αναφέρθηκε ευθέως στις σοβαρές καταγγελίες σε βάρος του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε ειδικότερα το ΣΥΡΙΖΑ να “ξανασκεφτεί πόσο κακό έκανε τελικά το δηλητήριο που σκόρπισε όλα αυτα τα χρόνια με αφορμή και το μπούμερανγκ της τελευταίας υπόθεσης του ευρωβουλευτή του”.

Δήλωσε πάντως: “Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δεν πρόκειται ποτέ να γενικεύσουμε προσωπικές συμπεριφορές” και πρόσθεσε: “Αλλά ας αναλογιστούν όμως οι αντιπαλοι μας, πόσο εύκολη είχαν εκείνοι τη λάσπη και κυρίως ας απαντήσουν σε ένα πολύ απλό ερώτημα: Πως γίνεται να διαγράφουν τον Γεωργούλη μόλις καταγγέλθηκε και να κρατούν στα ψηφοδέλτια τους τον Παππά που καταδικάστηκε 13-0 από το ειδικό δικαστήριο”.

Με τον τρόπο αυτό ο πρωθυπουργός επιχείρησε να αντικρούσει και το επιχείρημα Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε εκτός τον ευρωβουλευτή αμέσως μόλις ζητήθηκε επίσημα η άρση ασυλίας του.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα