Θεσσαλονίκη: Οι 21χρονοι κουκουλοφόροι έκαναν γκράφιτι με φωτιά – Πώς εξαπλώθηκε στο μαγαζί

Θεσσαλονίκη: Οι 21χρονοι κουκουλοφόροι έκαναν γκράφιτι με φωτιά – Πώς εξαπλώθηκε στο μαγαζί

Δικογραφία για εμπρησμό κατά συναυτουργία ασκήθηκε σε βάρος των δύο κουκουλοφόρων που πηδούσαν από ταράτσα σε ταράτσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πριν συλληφθούν με επεισοδιακό τρόπο. Πώς προκλήθηκε η φωτιά.

Δικογραφία για εμπρησμό κατά συναυτουργία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθεια, απόπειρα σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση, εξύβριση και παράβαση του Νόμου περί όπλων σχηματίστηκε σε βάρος των δύο 21χρονων από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου για το περιστατικό της κινηματογραφικής καταδίωξης και σύλληψής τους το πρωί της Δευτέρας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το Voria, τα δύο άτομα προκάλεσαν την πυρκαγιά όταν κατά τη διάρκεια δημιουργίας γκράφιτι στην ταράτσα του κτηρίου που στεγαζόταν το κατάστημα επισκευής κινητών τηλεφώνων πήρε φωτιά ένας μουσαμάς που είχαν στην κατοχή τους, καθώς επιχειρούσαν τη ζωγραφιά με ιδιαίτερη τεχνική που περιλαμβάνει την ύπαρξη φωτιάς.

Μετά από έλεγχο στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 μάσκα με μορφή κόμικ, 4 μαρκαδόροι υπογραφής, 3 αναπτήρες, 1 κουτί σπίρτα και 1 πτυσσόμενο μαχαίρι.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό ξεκίνησε όταν, κατά την κατάσβεση φωτιάς σε κατάστημα επισκευής κινητών τηλεφώνων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, διαπιστώθηκε ότι σε ταράτσα παρακείμενου κτηρίου κινούνταν δύο άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Σε σήματα και κλήσεις των παρευρισκομένων αστυνομικών προκειμένου να κατέλθουν από την ταράτσα οι δύο άντρες προσπάθησαν να διαφύγουν κινούμενοι από ταράτσα σε ταράτσα σε διπλανές πολυκατοικίες, ενώ παράλληλα εκτόξευαν οικοδομικά υλικά κατά των αστυνομικών δυνάμεων, καθώς και σκόνη πυροσβεστήρα.

Έπειτα από διαπραγματεύσεις, ο ένας εκ των δραστών κατήλθε από την ταράτσα, όπου βρισκόταν και συνελήφθη, ενώ ο δεύτερος προσπάθησε ανεπιτυχώς να διαφύγει, αλλά ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Δείτε βίντεο με την live καταδίωξη:

Κάμερα της ΕΡΤ3 μαζί με την ρεπόρτερ του τηλεοπτικού σταθμού, Λία Χριστάρα, βρίσκονταν στο σημείο και παρακολουθούσαν την καταδίωξη που ήταν σε εξέλιξη, μεταδίδοντας live.

Οι αστυνομικοί ανέβηκαν στην ταράτσα, προσπάθησαν να τους συλλάβουν, ωστόσο, οι ύποπτοι διέφυγαν. Στη συνέχεια, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν στο έδαφος τον έναν εκ των δύο, με τη σύλληψή να καταγράφεται on camera.

Ο δεύτερος είχε ταμπουρωθεί μέσα στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά και, έπειτα από διαπραγματεύσεις, παραδόθηκε και συνελήφθη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ελέγχεται κατά πόσο συνδέονται τα δύο περιστατικά, καθώς οι νεαροί έγιναν αντιληπτοί όταν μετέβησαν στο σημείο οι αρχές. Ο πρώτος νεαρός που συνελήφθη φώναξε στους αστυνομικούς ότι δεν έχει σχέση και πως ήταν εκεί για να κάνουν ένα γκράφιτι.

Η σύλληψη του ενός υπόπτου:

Η παράδοση του δεύτερου:

Η φωτιά κατασβέσθηκε χάρη στη μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και τις επιχειρήσεις των πυροσβεστών, οι οποίοι χρειάστηκε να τρυπήσουν τα στόρια για να μπουν και σε παρακείμενα καταστήματα, ώστε να προλάβουν τη φωτιά προτού επεκταθεί. Το κατάστημα καταστράφηκε ολοσχερώς.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα