Καιρός: Βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και τα νότια – Πότε υποχωρεί η κακοκαιρία Ilina

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και τα νότια – Πότε υποχωρεί η κακοκαιρία Ilina
Τοπικές Νεφώσεις Eurokinissi

Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τα βορειοανατολικά, ηπειρωτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.
  • Η θερμοκρασία θα πέσει κυρίως στα κεντρικά και βόρεια .
  • Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νότιοι 6 με 7 μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Την Τρίτη προβλέπονται βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα νότια Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά κατά διαστήματα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία και τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τη νότια Εύβοια και τη νότια Πελοπόννησο. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα στα ημιορεινά της βορειοδυτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά και τα νότια από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τις πρωινές ώρες στην περιοχή του Καστελλόριζου έως 8 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς με μικρή εξασθένηση στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα και θα φτάσει στα βόρεια τους 12 με 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 18 και τοπικά στα ανατολικά και τα νότια τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες με σταδιακή ύφεση των φαινομένων . Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία μετά το μεσημέρι σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, ενώ σταδιακά θα έχουμε ύφεση των φαινομένων. . Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις στρεφόμενοι πολύ γρήγορα σε βόρειους βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σήμερα

  • Στις 4/4/1923 επικράτησαν χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή σε όλη τη χώρα όπως και το 1924.
  • Το 2006 παρατηρήθηκε υδροσίφωνες στο Ηράκλειο Κρήτης

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα