Τέμπη: Εκδίδεται στην Ελλάδα από την Τουρκία ο πατέρας του μηχανοδηγού

Τέμπη: Εκδίδεται στην Ελλάδα από την Τουρκία ο πατέρας του μηχανοδηγού
Έρευνες στο σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη INTIME NEWS

Ο πατέρας του 28χρονου μηχανοδηγού που έχασε τη ζωή του στην τραγωδία των Τεμπών εκδίδεται από την Τουρκία στην Ελλάδα, όπως προκέκυψε μετά την επικοινωνία Δένδια-Τσαβούσογλου.

Θετική είναι η έκβαση του ελληνικού αιτήματος για την έκδοση στην Ελλάδα Έλληνα πολίτη, πατέρα ενός από τα θύματα του δυστυχήματος στα Τέμπη, και συγκεκριμένα του 28χρονου μηχανοδηγού της μοιραίας αμαξοστοιχίας.

Ο πατέρας του μηχανοδηγού κρατείται στις τουρκικές φυλακές εδώ και καιρό και επρόκειτο να αποφυλακιστεί τους επόμενους μήνες.

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση του υπ. Εξωτερικών στο Twitter, “ο Νίκος Δένδιας δέχθηκε σήμερα τηλεφώνημα από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος τον ενημέρωσε για την θετική έκβαση του ελληνικού αιτήματος για την έκδοση στην Ελλάδα Έλληνα πολίτη, πατέρα ενός από τα θύματα του δυστυχήματος στα Τέμπη. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε τον Τούρκο ομόλογό του για την θετική και άμεση απάντηση της Τουρκίας. Η σχετική απόφαση υπογράφηκε από τον Τούρκο Υπουργό Δικαιοσύνης“.

Σημειώνεται πως για το θέμα, υπήρξε επικοινωνία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου και με τον Τούρκο Υπουργό Εσωτερϊκών Σουλεϊμάν Σοϊλού ο οποίος γνωστοποίησε ότι αρχίζουν οι διαδικασίες έκδοσης. Από την πλευρά του ο Έλληνας Υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έκβαση της υπόθεση για την άμεση ανταπόκριση των τουρκικών αρχών στο ανθρωπιστικό αυτό αίτημα.

Όπως είχε γίνει γνωστό, ο Έλληνας κρατούμενος είχε υποβάλει αίτημα στο σωφρονιστικό ίδρυμα της Ανδριανόπουλης όπου κρατείται έτσι ώστε να λάβει άδεια για να παραστεί στην κηδεία του παιδιού του.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα