Zoom: “Κόβει” το 15% των θέσεων εργασίας – “Φουρτούνες” στους κολοσσούς

Zoom: “Κόβει” το 15% των θέσεων εργασίας – “Φουρτούνες” στους κολοσσούς
Zoom istock

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση απολύσεων του Zoom έρχεται σε συνέχεια ανάλογων μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών.

Άλλος ένα τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε απολύσεις. Συγκεκριμένα, το Zoom, μια εφαρμογή τηλεδιασκέψεων που εκροξεύτηκε στα χρόνια της πανδημίας ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την απόλυση περίπου 1.300 εργαζομένων της, δηλαδή περίπου το 15% του δυναμικού της.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση απολύσεων του Zoom έρχεται σε συνέχεια ανάλογης της Dell, της περασμένης Δευτέρας, που προανήγγειλε 6.500 απολύσεις . Τον Ιανουάριο, επίσης, η Google έκανε λόγο για απολύσεις 12.000 εργαζομένων, η Microsoft για περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας ενώ η Salesforce ανακοίνωσε την απόλυση 7.000 εργαζομένων.

Η ανακοίνωση της Zoom έγινε μέσω ανάρτησης στην εταιρική ιστοσελίδα, ενώ με την ανακοίνωση η μετοχή της εταιρείας ανέβηκε κατά περίπου 6%. Στην εν λόγω ανάρτηση ο Έρικ Γουάν, διευθύνων σύμβουλος του Zoom αναφέρει ότι καθώς ο κόσμος συνεχίζει να προσαρμόζεται στη ζωή μετά την πανδημία, η εταιρεία χρειάζεται να προσαρμοστεί με τη σειρά της στην «αβεβαιότητα της παγκόσμιας οικονομίας» όπως επίσης «στην επίδραση που η εταιρεία έχει στους πελάτες της».

«Εργαστήκαμε ακούραστα για να κάνουμε το Zoom καλύτερο για τους πελάτες και τους χρήστες της εφαρμογής. Αλλά επίσης κάναμε και λάθη» αναφέρει στην ανάρτησή του ο επικεφαλής της εταιρείας. «Δεν αφιερώσαμε επαρκή χρόνο στην ενδελεχή ανάλυση των δεδομένων με τις ομάδες μας ή στην εκτίμηση αν επιτυγχάναμε όντως βιώσιμη ανάπτυξη», καταλήγει ο Έρικ Γουάν, που ανακοίνωσε ότι θα περικόψει τις αμοιβές του κατά 98%.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα