Στη Λάρισα σήμερα ο πρωθυπουργός – Επισκέφτηκε την Αεροπορική Βάση

Στη Λάρισα σήμερα ο πρωθυπουργός – Επισκέφτηκε την Αεροπορική Βάση

Την θεσσαλική πρωτεύουσα επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός, όπου θα έχει συναντήσεις και θα πραγματοποιήσει ομιλία το απόγευμ

Τη Λάρισα επισκέπτεται σήμερα, Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα πραγματοποιήσει πολιτική ομιλία στις 19.00 το απόγευμα στο κλειστό Γυμναστήριο του Αλκαζάρ, όπου αναμένεται να δώσει το στίγμα εν όψει των εκλογών του 2023.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύει πλήθος υπουργών και κυβερνητικών στελεχών, μεταξύ των οποίων, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Ο Κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το πρωί την 110 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) στην Αεροπορική Βάση Λάρισας, όπου ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της αεροπορικής βάσης, ένω είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9, να ενημερωθεί για τις δυνατότητες και τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό τους.

Η βάση της Λάρισας είναι ένα από τα σημεία όπου εκδηλώνεται η αμυντική συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς από εκεί επιχειρούν τακτικά αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ενώ έχουν υλοποιηθεί έργα για τη συντήρηση και τη στέγασή τους.

Η Αεροπορική Βάση Λάρισας είναι το πρώτο οργανωμένο πολεμικό αεροπορικό συγκρότημα που κατασκευάστηκε και λειτούργησε στην Ελλάδα. Η ιστορία της αρχίζει με την προσγείωση σε αυτήν του πρώτου ελληνικού αεροσκάφους με την επωνυμία «Δαίδαλος» στις 29 Σεπτεμβρίου 1912. Αποστολή της 110 ΠΜ είναι η συντήρηση των μέσων και συστημάτων για ανάληψη αεροπορικών επιχειρήσεων και αντιμετώπιση καταστάσεων ανάγκης.

Τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλίας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Γιώργος Φασούλας και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, George Tsunis.

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού στη Λάρισα

Στον Πλατύκαμπο, όπου στις 10:00 θα πραγματοποιήσει συνάντηση με αγρότες και στις 11:00 αναμένεται να βρίσκεται στο Πάρκο Καινοτομίας Joist.

Στις 12 το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας και στις 13:30 θα παρουσιάσει το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για τη Θεσσαλία στο Διαχρονικό Μουσείο.

Στις 18:00 θα συναντηθεί με βουλευτές της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο ξενοδοχείο όπου θα διαμένει και στις 19:00 θα πραγματοποιήσει κεντρική πολιτική ομιλία στο κλειστό γυμναστήριο της Λάρισας στο Αλκαζάρ.

Ο πρωθυπουργός θα διανυκτερεύσει στην πόλη της Λάρισας και νωρίς το πρωί του Σαββάτου θα επισκεφτεί Εργοτάξιο του Αυτοκινητοδρόμου Ε65 και θα αναχωρήσει για την πόλη των Γρεβενών.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα