Η δημοσκόπηση του ταξί και οι δύσκολες ερωτήσεις στην Κεραμέως

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας αποκαλύπτει ποιες δημοσκοπήσεις συμπαθεί και η Νίκη Κεραμέως απαντά σε ζόρικα δημοσιογραφικά ερωτήματα.

Τα ταξί

Μπορεί η γενική αίσθηση να είναι πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι τουλάχιστον επιφυλακτικός με τις δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιούνται. Όμως σύμφωνα με δική του δήλωση – στην διακαναλική συνέντευξη σε τηλεοπτικούς σταθμούς της περιφέρειας– υπάρχει και μία που την θεωρεί απολύτως αξιοπίστη.

Όπως είπε «Οι ταξιτζήδες είναι το καλύτερο γκάλοπ, να ξέρετε. Η καλύτερη δημοσκόπηση». Βέβαια δύσκολα θα την δει κανείς σε δελτίο ειδήσεων θα προσθέταμε…

Εθελοντής υβριστής

Στην ίδια συνέντευξη πάντως ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν καθόλου φειδωλός σε εκφράσεις όταν κλήθηκε να σχολιάσει την συμπεριφορά του Παναγιώτη Λάμψια. Δηλαδή του δημοσιογράφου που τον αποκάλεσε στον τηλεοπτικο σταθμό ΣΚΑΙ «μίμο του Ανδρέα» προσθέτοντας πως άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ «στηρίζουν τους εκτελεστές της 17 Νοέμβρη».

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «έχει κάθε λόγο να είναι εθελοντικά υβριστής μου. Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που του έκοψε την αργομισθία στον ΟΑΕΔ. Ήταν από αυτούς τους συναδέλφους σας που ενώ δεν πατούσε ποτέ στο δημόσιο, έπαιρνε μισθό από το δημόσιο και ήταν από αυτούς τους δημοσιογράφους που κατηγορούσαν τους δημοσίους υπαλλήλους ότι «μαζί τα φάγαμε»».

Διευκρίνισε πάντως στην συνέχεια πως «η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας απλά αποκάλυψε ποιος ήταν πίσω από αυτή την προσβλητική, αήθη, τοξική συμπεριφορά του εν λόγω δημοσιογράφου». Θυμίζοντας μάλιστα ότι ήταν η Ν.Δ του (πατέρα) Μητσοτάκη που κατηγορούσε τον Ανδρέα Παπανδρέου για αρχηγό της 17 Νοέμβρη.

Στα δύσκολα

Δύσκολες στιγμές περνάει όπως μαθαίνουμε από τον λογαριασμό στο twitter της η Νίκη Κεραμέως. Στο πλαίσιο των προεκλογικών της συνεντεύξεων βρέθηκε αντιμέτωπη με το εξής αμείληκτο δημοσιογραφικό ερώτημα: «Με ρώτησαν για το πώς γνωρίστηκα με τον σύζυγό μου, τον Δημήτρη. Ευτυχώς ο Δημήτρης δεν βασίστηκε στην πρώτη εντύπωση!»

Λογικό. Διότι αν δεν τα ξέρουμε αυτά πώς θα κρίνουμε στην κάλπη της κυβερνητική πολιτική στον χώρο της παιδείας; Είναι κομβικές πληροφορίες, μεγίστης σημασίας.

Πάντως αν θέλουν «ντε και καλά» να μάθουν κάποιοι δημοσιογράφοι τα …οικογενειακά της υπουργού Παιδείας πιο σοφό θα ήταν να την ρωτήσουν για το Πόθεν Έσχες της. Εκείνο που περιλαμβάνει καταθέσεις μεγαλύτερες του 1.000.000 ευρώ.

Έμπνευση

Η πρώτη φορά που στην κυβέρνηση εμφανίστηκε η ιδέα της παροχής κινήτρων για την ιδιωτική ασφάλιση κατοικιών σε περίπτωση καταστροφής, ήταν στις (όντως καταστροφικές) φωτιές της Εύβοιας το καλοκαίρι του 2021. Φαίνεται πως προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης το μετέτρεψε σε …παροχή, ανακοινώνοντας χθες μείωση του ΕΝΦΙΑ, 10%, σε όσους ασφαλίσουν το σπίτι τους.

Δηλαδή, το δημόσιο θα στερηθεί από ένα έσοδο (έστω «οριζόντιο» και άδικο για τους πολλούς) προκειμένου μια ιδιωτική εταιρία να αποκτήσει ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο. Μοιάζει, ομολογουμένως, με την λογική του “δεν βάζω πλαφόν, αλλά δίνω επιδόματα στο ρεύμα, για να κρατάνε οι εταιρίες ψηλά τις τιμές”.

Σε κάθε περίπτωση το σίγουρο είναι ένα: Η κυβέρνηση εμπνέεται από τα έργα της…

Κάτι μυρίζεται ο Δένδιας

Κάτι ξέρει ή κάτι έχει μυριστεί ο Νίκος Δένδιας. Είναι όλο υπονοούμενα για την τακτική συνεργασιών της Ν.Δ εφόσον τα πράγματα έρθουν έτσι, ώστε να χρειαστεί δεύτερη κάλπη, στην οποία το κόμμα του δεν θα καταφέρει να έχει αυτοδυναμία.

Όπως δήλωσε στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη «ελπίζουμε ότι η δεύτερη κάλπη θα υπάρξει για να μην χρειαστούμε εταίρο. Αν χρειαστούμε εταίρο στη δεύτερη κάλπη, θα με συγχωρήσετε να σας πω ότι, εντάξει, τα πράγματα από εκεί και πέρα γίνονται πολύ πιο πολύπλοκα…».

Το τι εννοεί το αφήνουμε στην φαντασία σας…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα