Ριζικός εταιρικός μετασχηματισμός για την Mytilineos

Ριζικός εταιρικός μετασχηματισμός για την Mytilineos
Ευάγγελος Μυτιληναίος INTIME

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος βλέπει νέα άνοδο των τιμών του φυσικού αερίου TTF την Άνοιξη.

Τη συνέχιση της ρευστής κατάστασης και της μεταβλητότητας στην αγορά ενέργειας βλέπει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mytilineos τουλάχιστον και το 2023.

Ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος στο περιθώριο της εκδήλωσης της εταιρείας στα Άσπρα Σπίτια συνομίλησε με τους δημοσιογράφους για την ενεργειακή κρίση.

Κλήθηκε να εκτιμήσει την πορεία των τιμών του φυσικού αερίου TTF. Υπενθύμισε την πρόβλεψη που είχε κάνει λίγες εβδομάδες πριν στον «Κύκλο Ιδεών», όπου είχε πειι πως η τιμή του φυσικού αερίου θα υποχωρήσει ακόμη και στα 100 ευρώ/MWh στο τέλος του χρόνου, λόγω της επάρκειας και μεγάλης προσφοράς του καυσίμου.

Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε αυτά τα επίπεδα των τιμών δεν αναμένεται να διατηρηθούν τους επόμενους μήνες: «Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μεγάλων διεθνών χρηματοοικονομικών οίκων την Άνοιξη οι τιμές θα ανέβουν ξανά. Θα έχει προηγηθεί ένας χειμώνας με αυξημένη ζήτηση αερίου. Και μετά το τέλος του οι χώρες θα πρέπει να εφοδιαστούν και να γεμίσουν τις αποθήκες τους για το 2023».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κλήθηκε να σχολιάσει και την πρόταση της Ευρ. Επιτροπής για πλαφόν στην τιμή του αερίου TTF στα 275 ευρώ/MWh. Δεν έκρυψε την απογοήτευση του λέγοντας πως δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα με τέτοια τιμή.

Επιπροσθέτως, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος έκανε γνωστό πως στον επόμενο μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί οι δοκιμές της νέας μονάδας φυσικού αερίου CCGT στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας, ενώ ανήγγειλε και τη νέα επένδυση για την κατασκευή τέτοιου εργοστασίου στα Σκόπια που θα παρέχει και ηλεκτρική ενέργεια αλλά και θέρμανση στους κατοίκους της γειτονικής χώρας.

Ο κ. Μυτιληναίος έκανε επίσης χθες γνωστή την απόφαση η εισηγμένη να προχωρήσει σε νέο εταιρικό μετασχηματισμό, μετά τη συμπλήρωση μίας πενταετίας από τον προηγούμενο.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι ανακοινώσεις θα γίνουν τον επόμενο μήνα, τον Δεκέμβριο, και «απαιτείται μία νέα ορμή ώστε να προλάβουμε τις επόμενες εξελίξεις», είπε αιτιολογώντας την απόφαση για τις νέες αλλαγές. Ο ίδιος λίγο νωρίτερα στην ομιλία του στην εκδήλωση για το «Smart Cities» περιέγραψε το νέο γεωπολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, όπως αρχίζει να διαμορφώνεται από τους πολέμους, την κλιματική κρίση αλλά και την 4η Βιομηχανική Επανάσταση. «Χρειάζεται εμείς οι μεγάλες εταιρείες να χαράζουμε νέους δρόμους με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ευημερία όλων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στόχοι της νέας εταιρικής δομής σύμφωνα με τον ίδιο είναι η απόκτηση μεγαλύτερης ευελιξίας, η μεγαλύτερη απλοποίηση των διαδικασιών λειτουργίας της εισηγμένης αλλά και η προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων.

Τέλος, έδωσε μεγάλη βαρύτητα και στην ανέλιξη της νέας γενιάς σε διοικητικές θέσεις των τομέων δραστηριότητας της εισηγμένης, θέτοντας ουσιαστικά τις βάσεις για μία επανεκκίνηση της Mytilineos.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα