Δωρεάν στην πόλη: 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο για την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου

Δωρεάν στην πόλη: 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο για την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου
Τα σύμβολα της Ήρας - 70-x-100 cm - μεικτά-υλικά / έργο Νατάσσας Σαρρή Gallery Genesis

Πέντε ευκαιρίες για να ψυχαγωγηθείτε δωρεάν την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου.

Πέντε ευκαιρίες να περάσουμε όμορφα και δωρεάν την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου..

Ποικίλες εκδηλώσεις και εικαστικά δρώμενα που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γκαλερί και φορείς, δίνουν το έναυσμα στο κοινό που αγαπά τον πολιτισμό να ψυχαγωγηθεί με ελεύθερη είσοδο.

Έκθεση της εικαστικού Γεωργίας Καραμπέλου

Παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου η έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Γεωργίας Καραμπέλου, που πραγματοποιείται στην Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό και οργανώνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης-Προστασία Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού (ΟΚΑΠΑ).

Georgia Karampelou visual art - έκθεση στην Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό Instagram Georgia Karampelou

Η Γεωργία Καραμπέλου ανακαλύπτει την ζωγραφική παράλληλα με την εργασία της και μαθητεύει στο πλάι σημαντικών καλλιτεχνών. Στη συνέχεια σπουδάζει στην σχολή Καλών Τεχνών της Τήνου διερευνώντας το υλικό του μαρμάρου ως ένα νέο μέσο για να αποτυπώσει τις εμπνεύσεις της. Ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με συμμετοχές στην Larnaca Biennale 2018, στο Trento Art Festival, αποτελούν κίνητρο για συνεχή δημιουργία.

Την έκθεση επιμελείται η Ελίζα Γερολυμάτου, ιστορικός Τέχνης-μουσειολόγος. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη 12.30-20.00. Τετάρτη-Παρασκευή 16.00-20.00. Κοκκώνη 15-154 52 Ψυχικό Τηλ.: 210 6717097.

Έκθεση “Atlas of Mediterranean liquidity”

MedLiquidityAtlas, Spyridaki Goethe-Institut Athen

Τα Ινστιτούτα Goethe στη Μεσόγειο ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αναπτύξουν μια σειρά ψηφιακών χαρτών σχετικά με το νερό ως πολύτιμο φυσικό πόρο στην περιοχή της Μεσογείου.

Σε αυτό το πλαίσιο καλλιτέχνες και δημιουργοί σε συνεργασία με επιστήμονες ανέλαβαν να σχεδιάσουν διαδραστικούς χάρτες μέσα από τους οποίους αναδύεται μια πολυφωνική συλλογή νέων προοπτικών και αφηγήσεων γύρω από τη σχέση μας με το στοιχείο του νερού.

Για τον ψηφιακό χάρτη που αφορά την Ελλάδα, οι τοπικοί εταίροι του έργου – η συνεργατική-διεπιστημονική ομάδα σχεδιασμού Commonspace και η ομάδα έργου του γεωγράφου-βιολόγου Σταμάτη Ζόγκαρη επικεντρώνονται στην πόλη της Αθήνας. Η έρευνά τους γύρω από τον αστικό χώρο και τη βιοποικιλότητα των λιγοστών υδάτινων στοιχείων της πόλης συναντώνται στο Goethe-Institut Athen για να δημιουργήσουν μια εγκατάσταση που δίνει στο κοινό της πρωτεύουσας πρόσβαση σε έναν μέχρι τώρα «αθέατο» χάρτη του νερού.

Σχεδιασμένος από την Αθηναία αρχιτέκτονα Ελένη Σπυριδάκη, ο διαδραστικός χάρτης της Αθήνας «ζωντανεύει» στον χώρο του Goethe-Institut Athen, όπου και φιλοξενείται. Ακόμη, μια γωνιά ανάγνωσης στο Ινστιτούτου είναι αφιερωμένη στους τίτλους της βιβλιοθήκης για το νερό ως φυσικό πόρο.

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023, 19:00 – 20:00, Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16, Τηλ. 210 36 61 000, Διάρκεια έκθεσης: 16 Μαρτίου 2023. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Πέμπτη 09:00 – 22:00, Παρασκευή 09:00 – 17:00, Σάββατο 09:00 – 14:00.

Αλέα στην Gallery Genesis

Τα σύμβολα της Ήρας - 70-x-100 cm - μεικτά-υλικά / έργο Νατάσσας Σαρρή Gallery Genesis

Το έργο της Νατάσσας Σαρρή παρουσιάζεται σε ατομική της έκθεση για πρώτη φορά με τίτλο: «Αλέα/Alea». Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023, στις 20:00 στην Gallery Genesis.

Πρόκειται για μια σειρά έργων, φιλοτεχνημένων με μεικτά υλικά, σε ποικίλες διαστάσεις, που απεικονίζουν συμβολικά και αλληγορικά επιλεγμένες όψεις από την χλωρίδα και την πανίδα της φύσης, μέσα από όπου διαφαίνεται απεικονιζόμενος ο διάλογος σχετικά με την ίδια τη φιλοσοφία της εικαστικής πράξης, ως μεθόδου αυτεπίγνωσης.

Εγκαίνια: Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023 / Ώρα 20:00. Διάρκεια έκθεσης: 19 Ιανουαρίου 2023 – 11 Φεβρουαρίου 2023.

Ντίνος Σιώτης έκθεση κολάζ ”Πλανητική ταραχή’

Ντίνος Σιώτης έκθεση κολάζ ''Πλανητική ταραχή' Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης εγκαινιάστηκε η νέα ατομική έκθεση κολάζ του ποιητή Ντίνου Σιώτη με τίτλο “Πλανητική ταραχή”.

Με βάση την αρχή ”Βλέποντας, κόβοντας και κάνοντας’‘ ο Ντίνος Σιώτης, βλέπει τι εικόνες έχει διαθέσιμες, τις κομματιάζει και κατασκευάζει μια νέα έρημο, ξαναφτιάχνοντας έναν κόσμο ταραγμένο που επιμένει στην αναζήτηση της λύτρωσης.

Στα έργα του συγκατοικούν μορφές αταίριαστες και στοιχεία ετερόκλητα με την επαναστατική, προκλητική, απελευθερωτική τεχνική του κολάζ που εισήγαγε στην τέχνη το κίνημα του νταντά και καθιέρωσε ο υπερρεαλισμός. Χρησιμοποιώντας την τεχνοτροπία του κολάζ, ο ποιητής φτιάχνει αλλόκοτες εικόνες μιας άγνωστης θρησκείας χωρίς ίχνος θρησκευτικότητας. Ακονίζει το ψαλίδι του με εμπνεύσεις από την πολιτική, τη διαφήμιση, την ειδησεογραφία, τον πόλεμο, το περιβάλλον. Πληροφορίες: mcf.gr.

“Μέσα” στο video installation του Δημήτρη Παπαϊωάννου

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και ο Šuka Horn Julian Mommert

Παράλληλα με τις (sold-out) παραστάσεις του INK, παρουσιάζεται στην Αίθουσα Banquet το video installation του Δημήτρη Παπαϊωάννου με τίτλο Μέσα. Πρόκειται για ένα μονοπλάνο της εξάωρης θεατρικής παράστασης που ανέβηκε την άνοιξη του 2011. Οι επισκέπτες είναι ελεύθεροι να παρακολουθήσουν όση ώρα θέλουν, να καθίσουν όπου θέλουν, να φύγουν και να ξαναγυρίσουν όσες φορές θέλουν.

  • Σύλληψη, σκηνοθεσία: Δημήτρης Παπαϊωάννου
  • Μουσική: Κωνσταντίνος Βήτα
  • Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα