Ύπατη Αρμοστεία: Στο πλευρό των πληγέντων του σεισμού σε Τουρκία και Συρία

Ύπατη Αρμοστεία: Στο πλευρό των πληγέντων του σεισμού σε Τουρκία και Συρία
Φονικός σεισμός στην Τουρκία 2023 Francisco Seco/AP Photo

Παροχή βοήθειας από την Ύπατη Αρμοστεία στον τουρκικό και συριακό λαό μετά τον φονικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία τα ξημερώματα της Δευτέρας. Δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας (07/02), ένας καταστροφικός σεισμός 7,8 Ρίχτερ έπληξε περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας και της βόρειας Συρίας.

Μερικές ώρες αργότερα, την περιοχή πλήττει ένας δεύτερος σεισμός, εξίσου ισχυρός με τον πρώτο. Κτίρια καταρρέουν και άνθρωποι βλέπουν τις ζωές τους να καταστρέφονται από τη μια στιγμή στην άλλη. Οι νεκροί και οι τραυματίες είναι χιλιάδες, ενώ πολλοί βρίσκονται ακόμα κάτω από τα χαλάσματα.

ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ ΕΔΩ.

Ο σεισμός κατέστρεψε χιλιάδες σπίτια και υποδομές. Χιλιάδες οικογένειες θα αναγκαστούν να περάσουν μέρες εκτεθειμένες στο κρύο. Στη Συρία, οι άνθρωποι που ζούσαν ήδη εκτοπισμένοι μέσα στην ίδια τους τη χώρα σε πρόχειρα καταλύματα, σκηνές και διαλυμένα κτίρια δεν έχουν πια πού να μείνουν. Στην Τουρκία, στον πληθυσμό που έχει πληγεί περιλαμβάνονται χιλιάδες πρόσφυγες και οι κοινότητες που τους φιλοξενούν για σχεδόν 12 χρόνια.

Χρειάζονται είδη πρώτης ανάγκης και καταφύγιο για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Η Ύπατη Αρμοστεία βρίσκεται ήδη στο πεδίο και προσφέρει σκηνές, κουβέρτες και είδη προσωπικής υγιεινής. Βοήθησέ μας να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τα απαραίτητα στους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα σε μια στιγμή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα