Πόλεμος στην Ουκρανία: Φονικότερες από ποτέ οι μάχες στα ανατολικά της χώρας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Φονικότερες από ποτέ οι μάχες στα ανατολικά της χώρας
Πόλεμος στην Ουκρανία 2023 LIBKOS/ap

Φονικότερος από ποτέ είναι πλέον ο πόλεμος στην Ουκρανία με τις μάχες στα ανατολικά της χώρας να μαίνονται χωρίς ξεκάθαρο νικητή.

Η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι το 24ώρο που προηγήθηκε προκάλεσε τις περισσότερες απώλειες που έχει προκαλέσει ποτέ στο ρωσικό στρατό από τον προηγούμενο Φεβρουάριο.

Οι πληροφορίες των Ουκρανών δεν είναι φυσικά δυνατόν να επιβεβαιωθούν, ωστόσο οι πηγές κάνουν λόγο για 1030 Ρώσους στρατιωτικούς νεκρούς μόνο τη Δευτέρα. Αν ο αριθμός αληθεύει, πρόκειται για πολύ σημαντικό πλήγμα.

Σε κάθε περίπτωση-ακόμα και οι Ρώσοι παραδέχονται ότι οι μάχες των τελευταιών ημερών είναι από τις πλέον φονικές-φαίνεται ότι ο πόλεμος έχει μπει στην πιο αιματηρή φάση του καθώς και οι δύο πλευρές τα δίνουν όλα για να επικρατήσουν.

Η Ρωσία έχει ρίξει στις μάχες δεκάδες χιλιάδες νέους στρατιώτες προκειμένου να επικρατήσει απόλυτα στα ανατολικά της Ουκρανίας και να μην δώσει κανένα περιθώριο για αντεπιθέσεις. Οι Ουκρανοί από την πλευρά τους πιστεύουν ότι αν φτάσει έγκαιρα η νέα δυτική στρατιωτική βοήθεια με άρματα και αεροπλάνα μπορούν να διαφοροποιήσουν τα δεδομένα και να απωθήσουν τους Ρώσους πίσω από τις γραμμές των συνόρων Ουκρανίας-Ρωσίας.

Οι φονικότερες, τέλος, εκ των μαχών, σημειώνονται τους τελευταίους μήνες γύρω από την Μπακχουτ στο ανατολικό Ντονέτσκ, πόλη, που όπως αναφέρει το Reuters, έχει 75000 κατοίκους.

Οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι έχουν σημειώσει πρόοδο ως προς την περικύκλωσή της, την ίδια που οι Ουκρανοί τονίζουν ότι η φρουρά κρατά μέχρι στιγμής αποτελεσματικά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα