ΝΔ για Ροδόπη: Καλύπτει Ντόρα, επιτίθεται σε Τσίπρα για “απρέπεια”

ΝΔ για Ροδόπη: Καλύπτει Ντόρα, επιτίθεται σε Τσίπρα για “απρέπεια”
Ο Άκης Σκέρτσος INTIME NEWS

Ο Α. Σκέρτσος υπερασπίστηκε τη Ντ. Μπακογιάννη και υποστήριξε ότι ο Αλ. Τσίπρας δεν μπορεί να κουνά το δάχτυλο στη ΝΔ, καλώντας τους δύο υποψήφιους ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη να μιλήσουν

Για νέα πολιτική απρέπεια του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άκης Σκέρτσος, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι επιχείρησε να εμπλέξει τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό στην πολιτική αντιπαράθεση για τη Θράκη.

Κληθείς κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών να σχολιάσει τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνάντηση με τον Ιωάννη Σαρμά πως “η Τουρκία τρίβει τα χέρια της με τους χειρισμούς Μητσοτάκη στο θέμα της Θράκης”, ο κ. Σκέρτσος απάντησε:

“Ο κ. Τσίπρας αντί να κουνά το δάχτυλο στη ΝΔ, να αναθεωρήσει τη στάση τη δική του και του κόμματος του και να δώσει καθαρές απαντήσεις. Από τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που ζητούμε είναι να πουν εάν ζητούν να εκπροσωπήσουν την τουρκική ή τη μουσουλμανική μειονότητα. Σε αυτό πρέπει να απαντήσει και ο κ. Τσίπρας και τα δύο στελέχη του που μένουν σιωπηλά”.

Ο κ. Σκέρτσος εξάλλου επανέλαβε ότι “ο κ. Τσίπρας είχε ειδοποιηθεί εγκαίρως πριν την προκήρυξη των εκλογών του Μαϊου από την ΕΥΠ. Επέλεξε να αγνοήσει τα στοιχεία, που δείχνουν εμπλοκή του προξενείου. Επέλεξε επίσης να αγνοήσει φωνές από το εσωτερικό του ίδιου του κόμματος του, που από τον Ιανουάριο προειδοποιούσαν”.

Κατηγόρησε επίσης τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι “θυμήθηκε τον τοξικό εαυτό του, μιλώντας για ΚΥΠατζίδικες πρακτικές και λογικές μαφίας”. Υποστήριξε ότι επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως εθνική εξαίρεση και στο θέμα της Θράκης, όπως και στα εξοπλιστικά, στο μεταναστευτικό και όσον αφορά στο φράχτη στον Έβρο.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ.Τσίπρας αντί του εθνικού συμφέροντος προέταξε το κομματικό συμφέρον και στη Ροδόπη”, υποστήριξε ο κ. Σκέρτσος και έθεσε τρία ερωτήματα:

“Προς τους δύο υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί δεν παίρνουν σαφή θέση εάν εκπροσωπούν τη μουσουλμανική ή την τουρκική μειονότητα; Προς το ΣΥΡΙΖΑ: Αμφισβητεί ότι υπήρχαν SMS του τουρκικού προξενείου; Προς τον κ. Τσίπρα: Διαψεύδει ότι είχε λάβει ενημέρωση πριν από τις εκλογές;”

Απαντώντας σε διευκρινιστικές ερωτήσεις, ο κ. Σκέρτσος ανέφερε ότι πριν την προκήρυξη των εκλογών του Μαϊου, “ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός έλαβε στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης από την ΕΥΠ στοιχεία για την εμπλοκή του τουρκικού προξενείου στα εθνικά θέματα και έκρινε ότι αυτή την ενημέρωση έπρεπε να τη λάβει ο κ. Τσίπρας”, υποστηρίζοντας συνεπώς ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ “γνώριζε, αλλά δεν έκανε τίποτα”.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ άφησε επίσης να εννοηθεί ότι η ΕΥΠ διαθέτει στοιχεία και για αξιόποινες πράξεις των δύο υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεκριμένα για παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου. Ενώ στο ερώτημα εάν θα επιχειρηθεί να αποτραπεί η συμμετοχή τους στην επόμενη Βουλή, απέφυγε να απαντήσει ευθέως εάν θα ασκηθεί ποινική δίωξη, επαναλαμβάνοντας: “Παραμένουμε ακλόνητοι στη θέση ότι περιμένουμε το αυτονόητο, να πουν το απλό, ότι θέλουν να εκπροσωπήσουν τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη” και σημειώνοντας ότι εάν δεν το πράξουν: “Τότε είναι θέμα του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ να λάβει αποφάσεις”.

Ερωτηθείς εάν η ΕΥΠ διαθέτει αντίστοιχα στοιχεία και για τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, Μπουρχάν Μπαράν, ο οποίος έχει μιλήσει δημοσίως για τουρκική μειονότητα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ ανέφερε απλώς ότι: “Η ενημέρωση της ΕΥΠ αφορά τον κ. Τσίπρα”.

Ο κ. Σκέρτσος υπερασπίστηκε επίσης τη Ντόρα Μπακογιάννη απέναντι στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για “μαφιόζικη τακτική” κατά τη διάρκεια συζήτησης με μέλη της μειονότητας στη Ροδόπη.

“Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν έχει να δώσει διαπιστευτήρια δημοκρατικότητας σε κανέναν. Τα έχω δώσει εδώ και χρόνια. Παραμένει παραμένει πρόεδρος της επιτροπής για την ένταξη και την ενσωμάτωση της Θράκης”, δήλωσε ο κ. Σκέρτσος και πρόσθεσε ότι η πρώην υπουργός της ΝΔ: “Είπε το αυτονόητο, ότι μονο όποις πολιτκός υπηρετεί την εθνική στρατηγική για ένταξη της μειονότητας στην οικονομική ζωή της χώρας, μπορεί να υπηρετήσει τα συμφέροντα των πολιτών. Όσοι υιοθετούν τις πιο ακραίες απόψεις αναθεωρητισμού, δεν υπηρετούν αυτό το σκοπό.”

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα