Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη – Περισσότερα φαινόμενα τις επόμενες ημέρες

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη – Περισσότερα φαινόμενα τις επόμενες ημέρες
Βροχή στο κέντρο της Αθήνας eurokinissi

Βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο , περισσότερες από την Παρασκευή και μετά
  • Η θερμοκρασία μέχρι το τέλος της εβδομάδος θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα
  • Οι νότιοι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ και τοπικά 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Πέμπτη στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 8 με 9 μποφόρ, με εξασθένηση στα δυτικά από το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για την εποχή και θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 19 και κατά τόπους τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20-01-2023

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα, τα οποία στα δυτικά και τα βόρεια πιθανώς να είναι έντονα, από το απόγευμα θα περιοριστούν στα ανατολικά με βαθμιαία εξασθένηση. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Θα φτάσει στα βόρεια τους 12 με 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 και κατά τόπους στη νότια νησιωτική χώρα 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 21-01-2023

Στα δυτικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρεια ενώ στα δυτικά και τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα στα βορειοδυτικά ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 22-01-2023


Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά και ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα πελάγη πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου.

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα