Καιρός: Νεφώσεις σε όλη τη χώρα με λίγες βροχές δυτικά και βόρεια

Καιρός: Νεφώσεις σε όλη τη χώρα με λίγες βροχές δυτικά και βόρεια
Συννεφιά ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Οι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά στο Αιγαίο τα 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα και αυξημένη υγρασία. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Νεφώσεις κατά περιόδους με τοπικές βροχές δυτικά και βόρεια . Αυξημένη υγρασία και περιορισμένη ορατότητα το πρωί

• Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή

• Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ

Η προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Την Κυριακή στα δυτικά και τα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά κατά τόπους πιο πυκνές με πιθανότητα ασθενών βροχών. Λίγα χιόνια θα πέσουν τις βραδινές ώρες στα βόρεια ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 2000 μέτρα). Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7, στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 18 με 20 και κατά τόπους τους 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Αραιές νεφώσεις στην Αθήνα παροδικά πιο πυκνές με μικρή πιθανότητα το βράδυ να βρέξει για λίγο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ και στο Κάβο Ντόρο 8. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πιθανότητα βροχής από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα στις 26/2/1905 επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι που προκάλεσαν ναυάγιο ιστιοφόρου στη Σαντορίνη. — Το 2003 παρατηρήθηκε υδροσίφωνας στην Β. Ικαρία. —Το 2015 είχαμε ισχυρή χαλαζόπτωση στον Πειραιά . — Το 2016 χαλαζοπτώσεις σε Λευκάδα και Ιωάννινα .

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα