Τράπεζα Πειραιώς: Υποβάλλει δημόσια πρόταση για τη MIG

Τράπεζα Πειραιώς: Υποβάλλει δημόσια πρόταση για τη MIG
Τράπεζα Πειραιώς Alexandros Michailidis / SOOC

H Τράπεζα Πειραιώς θα υποβάλει υποχρεωτική δημόσια πρόταση για τις κοινές μετοχές της MIG, οι οποίες δεν είναι στην κατοχή της - Tι αναφέρει στην ανακοίνωσή της

Υποχρεωτική δημόσια πρόταση για τις κοινές μετοχές της MIG που δεν είναι στην κατοχή της ετοιμάζεται να υποβάλει η Τράπεζα Πειραιώς Financial Holdings A.E., όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της. Στις 6 Φεβρουαρίου, η θυγατρική της Πειραιώς αύξησε το ποσοστό της στο 36,22% .

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Η Πειραιώς Financial Holdings A.E., μετά το «θόρυβο» με τη συμμετοχή του εφοπλιστή Μάριου Ηλιόπουλου στο μετά όλο γιο της MIG και τη χθεσινή αναβολή της Γενικής Συνέλευσης της MIG εν μέσω αιχμών τιυ εφοπλιστή, ανακοινώνει ότι η θυγατρική της Τράπεζα Πειραιώς απέκτησε 47.242.062 μετοχές της Marfin Investment Group A.E. («ΜΙG»), με αποτέλεσμα το συνολικό ποσοστό συμμετοχής της στη MIG να ανέλθει σε 340.308.728 μετοχές, ήτοι ποσοστό 36,22% επί του συνόλου των κοινών μετοχών σε κυκλοφορία.

Ως εκ τούτου, σε εφαρμογή των οριζόμενων από τον Ν.3461/2006, και υπό την αίρεση επισκόπησης και έγκρισης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Τράπεζα Πειραιώς θα υποβάλει υποχρεωτική δημόσια πρόταση για τις κοινές μετοχές της MIG, οι οποίες δεν είναι στην κατοχή της.

Η εν λόγω υποχρεωτική δημόσια πρόταση και η απόκτηση πρόσθετων μετοχών της MIG είναι σύμφωνες με τη μακροπρόθεσμη στρατηγική μας για την επίτευξη συνεργειών από το χαρτοφυλάκιο συμμετοχών μας και τη μεγιστοποίηση των αποδόσεων προς όφελος των μετόχων μας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα